Recomandările Comisiei de la Veneţia pentru legile Justiţiei. Numirea şi demiterea procurorilor de rang înalt, reconsiderate

„Eu nu inteleg surprinderea in legatura cu recomandarile Comisiei de la Venetia.

Despre unele dintre ele a vorbit Consiliul Superior al Magistraturii in avizele negative exprimate (in majoritate).

Despre ele au vorbit magistratii, peste 4000, cand au fost consultati. Sute de instante si parchete.

Despre ele au vorbit doua asociatii profesionale, FJR si APR, parti insemnate din presa obiectiva, din societatea civila obiectiva. Rapoarte MCV, Greco…Ambasade ale tarilor partenere….

Lucruri de bun simt, vazute si comentate. Rugaminti pentru atentie, responsabilitate si echilibru. Din pacate nimeni nu a tinut cont, din pacate atitudinea aroganta pe care nu o data am simtit-o, lipsa de transparenta si ignorarea argumentului imi pare ca au prevalat.

Iata ca si un organism respectat, format din experti independenti, constata lucrurile riscante ori inacceptabile cuprinse in legile justitiei votate de parlament.

Acum, sigur, e usor sa ignoram, sa ii asociem cu extraterestrii, sa le aratam superior CV-urile noastre in acelasi stil obositor, sa ii vedem pe la colturile – cum le zice-fumoarelor media si executati pe platourile TV de catre te-miri-cine doar pentru ca opinia lor nu se potriveste in peisajul gandit de unii sau altii.

Dar cred ar fi responsabil sa ii ascultam, macar pe ei. Si sa reinvatam sa ne ascultam unii pe altii, fara arogante, fara superioritati, fara apelative suburbane si fara executii mediatice”, transmis Bogdan Mateescu.


Tag-uri:
csm, bogdan mateescu, comsia, venetia, legile, justitiei, reactie


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-541.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/button-share-541-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Recomandările Comisiei de la Veneţia pentru legile Justiţiei. Numirea şi demiterea procurorilor de rang înalt, reconsiderate „Eu nu inteleg surprinderea in legatura cu recomandarile Comisiei de la Venetia. Despre unele dintre ele a vorbit Consiliul Superior al Magistraturii in avizele negative exprimate (in majoritate). Despre ele au vorbit magistratii, peste 4000, cand...

Preluat de la EVZ