Ministrul Apărării Naționale (MApN), Mihai Fifor, a anunțat, azi, că, din cauza faptului că procedurile prevăd ca MIG-urile să rămână la sol, în momentul de față, poliția aeriană este realizată de partenerii britanici.

“După cum știți, după tragedia de săptămâna trecută, în care am pierdut unul dintre cei mai buni piloți, procedurile prevăd ca MIG-urile să rămână la sol. În momentul de față, poliția aeriană este realizată de partenerii noștri britanici care au baza la Mihail Kogălniceanu”, a declarat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a mai spus că intrările avioanelor rusești în spațiul aerian românesc.

“Sunt frecvente intrările avioanelor rusești în spațiul aerian român. Sunt proceduri standard, proceduri NATO pentru că România asigură apărarea spațiului NATO. Procedurile prevăd ridicarea de la sol a avioanelor care realizează poliția aeriană, dar nu vă pot da mai multe detalii”, a mai spus Fifor.

Flota de MIG 21 LanceR a României este consemnată la sol până când vor fi făcute publice concluziile anchetei demarate dupa accidentul de sâmbătă, când un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbușit pe raza județului Călărași. Mii de oameni se aflau în zonă și participau la evenimentele dedicate Zilei Porților Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, și-a pierdut viața.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/politia-aeriana-a-romaniei-este-asigurata-acum-de-avioanele-britanice-toate-mig-urile-sunt-la-sol-50146.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/07/politia-aeriana-a-romaniei-este-asigurata-acum-de-avioanele-britanice-toate-mig-urile-sunt-la-sol-50146-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv