Rusia ar putea crea o torpilă superputernică, care este destinată să distrugă obiective din zona de coastă, având o rază de acțiune de 50 de kilometri.

Este vorba despre un proiect din perioada sovietică, aparținând fizicianului Andrei Saharov, cel care a fost implicat – înainte de a deveni militant împotriva armelor nucleare – în construcţia bombei cu hidrogen sovietice (testată la 12 august 1953).

„În prezent, există în genere tendinţa revenirii la idei nerealizate înainte (în perioada sovietică). De exemplu, sunt reanalizate ideile lui Saharov privind fabricarea torpilelor de 24 metri lungime, cu un diametru de un metru şi jumătate, echipate cu încărcătură nucleară şi având o rază de acţiune de 50 de kilometri”, a precizat Şamil Aliev, unul din creatorii torpilelor în Rusia, potrivit StirileProTv.ro.

Arma este destinată să distrugă obiective situate în zonele de coastă prin intermediul unei explozii în apă. În perioada sovietică această idee nu a fost pusă în practică din cauza lipsei de bani, nu pentru că nu ar fi fost fezabilă, a declarat reprezentantul industriei de apărare ruse.


Tag-uri:
rusia, torpila, proiect, distruge, zone, coasta, arma, subacvatica


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1870.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1870-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Rusia ar putea crea o torpilă superputernică, care este destinată să distrugă obiective din zona de coastă, având o rază de acțiune de 50 de kilometri. Este vorba despre un proiect din perioada sovietică, aparținând fizicianului Andrei Saharov, cel care a fost implicat - înainte de a deveni militant împotriva...

Preluat de la EVZ