Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 30 WTA) a câștigat, vineri, scor 2-0 la seturi, meciul jucat împotriva ucrainencei Elina Svitolina (25 de ani, 5 WTA), la turneul de la Birgmingham (Marea Britanie).

Buzărnescu a învins-o cu 6-3, 6-2 pe Svitolina, după o oră și 13 minute de joc. E a doua victoria obținută de româncă împotriva ucrainencei în decurs de o lună, după triumful de la Roland Garros. Atunci, Buzărnescu a câștigat cu 6-3, 7-5.

În turul următor, în semifinale, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova (28 de ani, 8 WTA).

Pentru calificarea în penultimul act al turneului de la Birmingham, dotat cu premii în valoare totală de 936.128 de dolari, românca va încasa un cec în valoare de 46.345 de dolari și 185 de puncte în ierarhia mondială.

Reacția lui Buzărnescu după victoria cu Svitolina: Sunt foarte fericită cu jocul meu

Românca va juca, pentru prima dată, în semifinalele unui turneu WTA de categorie Premier, pe suprafața pe care a avut foarte puține șanse de a evolua în carieră, după un 6-3, 6-2 net cu Elina Svitolina.

“Sunt foarte fericită cu jocul meu de astăzi. Chiar am reușit să mă concentrez și să joc bine. Am jucat atât de puțin pe iarbă în cariera mea, este bine, cu adevărat. Nu m-am gândit niciodată… dar poate că este un plus pentru mine faptul că am acest dar (n.r. – de a fi jucătoare de mâna stângă). În țara mea se obișnuiește ca dacă ești stângace să te oblige să scrii cu mâna dreaptă, să joci cu mâna dreaptă. Tatăl meu nu i-a lăsat pe antrenori să facă asta. Și sunt mulțumită acum!”, a mărturisit Mihaela Buzărnescu în timpul obișnuitului interviu de pe teren.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv