Managerul de ţară al instituţiei susţine că este îngrijorător faptul că cea mai mare parte a PIB-ului României este produsă în zona cea mai expusă seismelor.

„Bucureștiul este capitala din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat risc de dezastru seismic. Dacă stați să vă gândiți, mulți erați în viață în 1977, când a fost ultimul mare cutremur care a lovit Bucureștiul și atunci peste 1.500 de persoane au murit. Dacă un cutremur asemănător ar avea loc astăzi, vor fi cu siguranță peste 4.000. Este alarmant să te gândești că 70-80% din PIB-ul României este produs în zone expuse riscului seismic. Este important să fie investiții pentru o infrastructură mai bună, dar să aveți și proceduri mai bune de management în cazul dezastrelor”, a declarat Tatiana Proskuryakova, manager de ţară al Băncii Mondiale, la Digi 24.

Pentru România, 4 martie este o zi neagră, una de doliu, de comemorare și de amintiri triste. În urmă cu 41 de ani, un puternic seism fără precedent zguduia România, la ora 21.22:22, cu efecte și consecințe grave, de-a dreptul devastatoare.

Cel mai grav cutremur, după perioada postbelică, a provocat distrugeri mari în sudul și estul tarii, cu deosebire în București, precum și un număr mare de victime. Au murit, atunci, 1.570 (1.578 conform altor surse) de victime, din care 1.391 (1.424 conform altor surse) numai în Capitală.


Tag-uri:
1977, cutremur, efecte, cutremur puternic in romania, morti, statistica, banca mondiala


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1698.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1698-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialSocial
Managerul de ţară al instituţiei susţine că este îngrijorător faptul că cea mai mare parte a PIB-ului României este produsă în zona cea mai expusă seismelor. „Bucureștiul este capitala din Uniunea Europeană cu cel mai ridicat risc de dezastru seismic. Dacă stați să vă gândiți, mulți erați în viață în...

Preluat de la EVZ