Liderul PMP, Eugen Tomac, a anunțat, la Constanța, că a depus, astăzi, la Curtea Constituțională “sesizarea cu privire la contestarea legii pe care PSD a elaborat-o cu un singur scop, o lege îndreptată împotriva PMP, prin care se modifică legea privind statutul aleșilor locali și anume că partidele care fuzionează, aleșii locali din aceste partide, să obțină statutul de independenți, un lucru care este extrem de grav.” El a mulțumit parlamentarilor PNL care au susținut demersul PMP la Curtea Constituțională.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a precizat că, odată cu această sesizare la CCR, se încheie și povestea fuziunii între PMP și UNPR. “Practic, cei din UNPR și-au epuizat toate căile de atac, deși în urmă cu doi ani am avut un congres de fuziune, adoptat, în unanimitate, de cele două partide. Mulți dintre foștii lideri UNPR, văzând că nu și-au îndeplinit obiectivele de a ajunge în Parlament, prin PMP, au denunțat fuziunea, lucru care a creat dificultăți în procesul de absorbție al UNPR. Ulterior, au negociat cu cei din PSD ca actuala majoritate să dea o lege cu dedicație împotriva PMP”, a explicat Eugen Tomac.

Liderul PMP și-a arătat convingerea că, “CCR nu se va compromite și va judeca corect ceea ce am contestat noi, pentru că nu se poate modifica o voință a două partide printr-o lege dată cu dedicație, cu scopul de a mai racola niște aleși locali”. El consideră că “pentru PSD este suficient că și i-a luat înapoi pe foștii UNPR-iști din Parlament”, referindu-se la cei aleși pe listele PMP. “Am atacat, practic, exact acel articol care se referă la statutul aleșilor locali pentru că se încalcă legea partidelor parlamentare, cât și principiul democratic de asociere între partide”, a încheiat președintele PMP, Eugen Tomac, la Constanța.


Tag-uri:
PMP, Eugen Tomac, Curtea Constituțională, statutul aleșilor locali, UNPR, PSD, atac


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1696.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1696-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liderul PMP, Eugen Tomac, a anunțat, la Constanța, că a depus, astăzi, la Curtea Constituțională “sesizarea cu privire la contestarea legii pe care PSD a elaborat-o cu un singur scop, o lege îndreptată împotriva PMP, prin care se modifică legea privind statutul aleșilor locali și anume că partidele care...

Preluat de la EVZ