Președintele Donald Trump a anunțat că a repatriat rămășițele pământești a 200 de militari americani dispăruți în acțiune în timpul Războiului din Coreea, însă acest lucru nu a fost încă confirmat oficial de autoritățile militare din SUA, informează site-ul cotidianului Metro.

“I-am primit înapoi pe marii noștri eroi căzuți, rămășițele au fost trimise înapoi astăzi, 200 au fost trimiși deja înapoi”, le-a spus Trump susținătorilor săi la un miting care a avut loc miercuri la Duluth, Minnesota.

Oficiali americani, sub protecția anonimatului, declaraseră de marți, că în zilele următoare, regimul de la Phenian va repatria rămășițele unor militari americani care au murit în cursul Războiul din Coreea (1950-1953).

Trump a anunțat, după întrevederea sa cu Kim Jong Un, care a avut loc pe 12 iunie, că liderul nord-coreean a fost de acord să repatrieze rămășitele militarilor americani.

Peste 36.500 de militari americani au decedat, iar aproximativ 7.700 sunt încă dați dispăruți, în urma Războiului din Coreea. 

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv