Denisa Valentina Aeloaiei, supranumită de presa locală ”minunea de la Stănilești”, se numără printre cei șapte elevi care au obtinut media 10 la Evaluarea Natională.

Rezultatul acesta este cu atât mai important cu cât povestea Denisei este uluitoare. Fetița a fost inițial refuzată de la grădiniță, pe motiv că nu vorbea, fiind considerată o persoană cu retard mental. Iată că timpul a demonstrat eroarea evaluatorilor, care și-au bătut joc de această fetiță de aur a județului, relatează vremeanoua.ro.

A fost nevoie de o educatoare cu suflet, o vecină de-a fetitei, care a simtit potentialul copilului si i-a îndrumat primii pasi spre performantã. Ea susține că, de fapt, Denisa a suferit de sindromul lui Lucian Blaga: tăcerea – primul semn al genialitătii. Precum marele filozof care a rostit la patru ani primele cuvinte în fata mamei sale, asa și Denisa și-a dat drumul la grai impulsionată de inimoasa educatoarei.

Rain Man, sursa ro.wikipedia.org

Rain Man este un film american din 1988, regizat de Barry Levinson după scenariul lui Barry Morrow și Ronald Bass. El prezintă povestea unui yuppie egoist, Charlie Babbitt, care descoperă că tatăl său înstrăinat a murit și și-a lăsat moștenire întreaga avere de milioane de dolari celuilalt fiu al său, Raymond, un savant autist de a cărei existență Charlie nu avea cunoștință.

Rolurile principale sunt interpretate de Dustin Hoffman (Raymond Babbitt), Tom Cruise (Charlie Babbitt) și Valeria Golino (prietena lui Charlie, Susanna). Morrow a creat personajul Raymond, după întâlnirea cu Kim Peek, un savantreal; caracterizarea lui s-a bazat pe discuțiile cu Peek și Bill Sackter, un bun prieten al lui Morrow, care a fost subiectul filmului Bill, un film anterior al cărui scenariu fusese scris de Morrow.[1] Rain Man a primit recenzii pozitive la momentul premierei sale, fiind lăudată interpretarea lui Hoffman și inteligența și gradul de sofisticare ale scenariului.

Filmul a câștigat patru premii Oscar la Gala Premiilor Oscar din martie 1989 și anume premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu original, cel mai bun regizor și cel mai bun actor pentru Hoffman. Echipa sa tehnică a mai primit și alte patru nominalizări.[2] Filmul a câștigat Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.[3]


Tag-uri:
stanilesti, minune, evaluare nationala, denisa aeloaiei


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1577.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/06/button-share-1577-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Denisa Valentina Aeloaiei, supranumită de presa locală ”minunea de la Stănilești”, se numără printre cei șapte elevi care au obtinut media 10 la Evaluarea Natională. Rezultatul acesta este cu atât mai important cu cât povestea Denisei este uluitoare. Fetița a fost inițial refuzată de la grădiniță, pe motiv că nu...

Preluat de la EVZ