Camera Superioară a Parlamentului din Canada a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recrețional, devenind astfel prima țară din G7 care ar putea legaliza canabisul, relatează site-ul agenției Reuters și cotidianul Independent.

Senatul a aprobat legea cu 52-29 de voturi. Legea permite persoanelor care au împlinit 18 ani să crească, să cumpere și să folosească marijuana în scop recreațional. Aceasta reglementează că o persoană poate crește până la patru plante acasa.

Proiectul de lege a fost aprobat marți de Camera Comunelor, urmând să fie prezentat premierului Justin Trudeau, un susținător al eforturilor de legalizare a marijuanei.

“Este prea ușor pentru copiii noștri să obțină marijuana și pentru infractori să obțină profit. Astăzi vom schimba acest lucru. Planul nostru de a legaliza și reglementa utilizarea marijuanei tocmai a fost aprobat de Senat”, a declarat Trudeau într-un mesaj postat pe platforma de microblogging Twitter.

În urma deciziei Parlamentului, Canada devine a doua țară care aprobă folosirea marijuanei în scop recreațional, la nivel național, după Uruguay, dar și prima din Grupul țărilor puternic industrializate (G7).

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv