Potrivit comunicatului, procurorii DNA se arată surprinşi că persoane cu funcţii de demnitate publică au lansat acuzaţii nefondate la nivelul întregului corp profesional al procurorilor Direcţiei, în ceea ce ei consideră “o încercare sistematică de a discredita întreaga activitate pe care am realizat-o în ultimii ani”.

Documentul transmis nu este însă semnat, ci doar se precizează la final că autorii sunt 135 de procurori din DNA şi că parte dintre procurori se află în concedii, motiv pentru care nu şi-au exprimat opinia. Comunicatul nu este însoţit însă de lista cu numele susţinătorilor şi semnăturile olografe. În total, în DNA, sunt 183 de procurori.

Reprezentanţii CSM au precizat că cererea de apărare a reputaţiei profesionale şi a independenţei procurorilor din cadrul DNA nu a fost înregistrată la sediul Consiliului.

Paul Silviu Dumitriu,  cel care a trimis comunicatul, a fost interceptat în timp ce avea un limbaj suburban într-o conversaţie cu Dan Emil Manolachi , comisar şef în  DNA, trimis în judecată de DNA şi condamnat pentru că a divulgat informaţii secrete din dosare.

Din stenogramele publicate de luju.ro, reiese că Dumitriu îi cerea comisarului Manolachi, la un moment dat, să îl anunţe pe “golan” să vină la declaraţii la sediul DNA pentru că “vreau să îi dau un cap în gură”. În dosarul 239/ P/2010, procurorii îl cercetau pe Cristian Lemnaru, fost director al Adminsitraţiei Domeniului Public Sectorul 2 şi pe mai mulţi funcţionari pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. ”Golanul” era Lemnaru.

Dumitriu Paul: Dumneavoastra mai aveti numarul lui Lemnaru?

Manolachi Dan Emil: Lui Lemnaru?

Dumitriu Paul: Da.

Manolachi Dan Emil: A, asta de la ADP?

Dumitriu Paul: De la ADP sector 2, ca uitati, tocmai ce am audiat in dosarul asta cu procurorii si m-a aparut o informatie pe Ionut Olteanu si vreau sa mai vorbesc cu golanul asta o data.

Manolachi Dan Emil: O! I-auzi! Interesant. (…) Il am eu pe telefonul asta pe care vorbim acuma, il notez eu pe ceva si va sun eu imediat si vi-l spun.

Dumitriu Paul: Nu, nu, nu. Rugamintea mea e sa-l sunati pe Lemnaru si sa-i spuneti ca luni la ora 10.00 sa se prezinte la sediul DNA. Dar nu-i spuneti pentru ce, spuneti decat ca in dosarul vechi domnul procuror vrea sa discute ceva cu dumneavoastra, fara sa-i dati prea multe elemente, ca vreau sa-i dau un cap in gura. (limbaj trivial). (…)

Manolachi Dan Emil: Am vorbit acum cu directorul.

Dumitru Paul: Da.

Manolachi Dan Emil: Si a zis ca nu este in localitate, in Bucuresti. El a zis ca de-abia joi ajunge. (…) A zis ca vine, nicio problema, dar cel mai devreme poate sa vina joi.

Dumitriu Paul: Ok.

Manolachi Dan Emil: Ce sa-i… eu am zis… eu am stabilit cu el, in principiu, joi la ora 10 dimineata.

Dumitriu Paul: Joi la ora 10, da? Ok. Asta e! Dar pe unde e? Nu v-a zis pe unde e (limbaj trivial). (…) Oricum sa nu-i spuneti ca… pe chestia cu Olteanu, asa tot pe chestia veche.

Manolachi Dan Emil: N-am, n-am nicio… nu-i explic eu la telefon de genul asta.

Dumitriu PaulDeci, sa vina, ca vreau sa-i dau un cap in gura.

Manolachi Dan Emil: Am inteles.

Dumitriu Paul: Bine.

Manolachi Dan EmilSunteti pe post de stomatolog acum, da? Mult bine. Sa traiti! 

Tag-uri:
procurorul, dumitriu paul, DNA, Kovesi, revocare, ministrul justitiei, tudorel toader

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1797.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1797-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit comunicatului, procurorii DNA se arată surprinşi că persoane cu funcţii de demnitate publică au lansat acuzaţii nefondate la nivelul întregului corp profesional al procurorilor Direcţiei, în ceea ce ei consideră 'o încercare sistematică de a discredita întreaga activitate pe care am realizat-o în ultimii ani'.Documentul transmis nu este...

Preluat de la EVZ