Un incident grav a avut loc luni, pe străzile din Petroșani. Norocel Codruț Măturar, tânărul care în aprilie 2014, la volanul unui bolid de lux a ucis doi oameni care traversau strada pe trecerea de pietoni, a recidivat. S-a suit la volan deși avea permisul anulat, a lovit trei mașini și a încercat din răsputeri să-și piardă urma. Polițiștii au fost nevoiți să se ia după el pentru a-l opri. Oamenii legii l-au prins, l-au reținut, pentru 24 de ore, dar, marți, procurorii au dispus să îl pună sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Oficialii IPJ Hundeoara au transmis că, pe 12.02.2018, în jurul orei 14:55, poliţiştii Biroului Rutier Petroşani, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Lunca, din Petroşani, au observat că un autoturism, care se deplasa din direcţia Minei Livezeni spre cartierul Colonie, la vederea echipajului de poliţie, a întors brusc şi a demarat în trombă. „Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului suspect, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotare. Conducătorul autoturismului în cauză a refuzat să oprească la semnalele efectuate de poliţişti şi şi-a continuat deplasarea, a derapat și a intrat în coliziune laterală cu trei autoturisme staționate pe acostamentul din partea stângă a direcției sale de deplasare”, au comunicat reprezentanții IPJ Hunedooara.

În ciuda impactului cu cele trei mașini Norocel Codruț Măturar a continuat să gonească până în zona minei Livezeni, unde autoturismul a oprit. Doi tineri au coborât în fugă și au sărit gardul unității miniere.

Chiar din incinta minei l-au ridicat polițiștii pe Norocel Măturar, care se ascunsese după scara unei clădiri.

După ce a fost reținut, astăzi a fost dus la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, dar procurorii au instituit doar control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Tragedia din 2014

Codruţ Norocel Măturar este teribilistul cu BMW, care în 17 aprilie 2014, în joia dinaintea Paștelui, a ucis, cu maşina, doi oameni angajați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni: un bărbat şi o femeie în vârstă de 41 de ani, respectiv 42 de ani, ambii din municipiul Petroşani. „Victimele au fost transportate pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde ulterior au decedat”, informa la vremea respectivă Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Ambele victime au lăsat câte un copil orfan. Femeia decedată era mama lui Fabiani Pricsina din Petroşani, elev al Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca”. El a câștigat locul întăi și a fost declarat cel mai bun pianist la cea de-a opta ediție a Concursului Internaţional de Pian de la Nisa, Franța, care a avut loc în perioada 19 – 25 octombrie 2015. Fabiani a devenit astfel cel mai tânăr pianist din lume care câștigă acest premiu prestigios, la doar 11 ani. Piesa care i-a adus marele premiu pe Coasta de Azur, a fost dedicată mamei lui.

După tragedia din 2014, judecătorii de la Petroşani au dispus condamnarea lui Norocel Codruț Măturar la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru ucidere din culpă, dar magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au hotărât reducerea pedepsei la 3 ani închisoare, pedeapsă din care i s-a scăzut perioada din arestul preventiv şi la domiciliu. Însă, interlopul a stat mai puțin de un an după gratii, după ce judecătorii i-au admis cererea de eliberare condiționată.

Tag-uri:
interlop, legea, junglei, libertate, ucis, politisti, sfidat, retinut, Norocel

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1031.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/02/button-share-1031-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Un incident grav a avut loc luni, pe străzile din Petroșani. Norocel Codruț Măturar, tânărul care în aprilie 2014, la volanul unui bolid de lux a ucis doi oameni care traversau strada pe trecerea de pietoni, a recidivat. S-a suit la volan deși avea permisul anulat, a lovit trei...

Preluat de la EVZ