UPDATE 13.15: Incendiul a pornit în jurul orei prânzului, în timp ce 13 turiști se aflau înăuntrul cabanei. Aceștia au fost evacuați de către personal.


Conform ISU Prahova, flăcările au cuprins acoperișul unei anexe a cabanei, pe o suprafață de 32 de metri pătrați, în jurul coșului de fum. Două autospeciale ale serviciului voluntar pentru situații de urgență Azuga au intervenit la fața locului, alături de pompierii din cadrul ISU Prahova, potrivit RomâniaTV.


Din informațiile existente până în acest moment, nu există victime ca urmare a incendiului, iar focul a fost stins.Focul ar fi pornit dintr-un depozit în care familia Năstase depozita aparate electrocasnice

UPDATE 13.49 

Contactat telefonic de EVZ, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Slt Raluca Vasiloaie, a precizat că au fost afectaţi aproape 40 mp din tavanul unei anexe a cabanei. „În spaţiul respectiv erau depozitate produse alimentare şi băuturi răcoritoare. Anexa, care nu era locuită, se afla la o distanţă apreciabilă de cabană, viaţa celor 13 turişti cazaţi în cabană nefiind pusă în pericol. S-a luat totuşi măsura evacuării lor din considerente de preventie”, ne-a mărturisit oficialul care a adăugat că, din primele cercetări, incendiul a izbucnit în urma unui scurt circuit electric.  


rootstireaActualitate/Esential
UPDATE 13.15: Incendiul a pornit în jurul orei prânzului, în timp ce 13 turiști se aflau înăuntrul cabanei. Aceștia au fost evacuați de către personal. Conform ISU Prahova, flăcările au cuprins acoperișul unei anexe a cabanei, pe o suprafață de 32 de metri pătrați, în jurul coșului de fum. Două autospeciale...

Preluat de la EVZ