Bărbatul care a declanşat totul a sunat la numărul de urgenţă şi a spus că și-a ucis tatăl şi că îi ține ostatici pe ceilalți membri ai familiei. Cel care a vorbit câteva minute cu dispecerul, a dat o altă adresă, a unui prieten.


O echipă SWAT s-a pus imediat în mișcare, polițiștii  descinzând la adresa indicată.  În timpul intervenției oamenilor legii, cel care locuia acolo a fost împușcat, după ce a făcut gest brusc , interpretat drept agresiv de către unul din polițiști.

Imediat ce polițiștii au încercuit casa lui Andrew Finch, 28 de ani, acesta a fost somat și a ieșit în prag.”Polițiștii i-au adresat mai multe comenzi verbale bărbatului, să ridice mâinile sus și să se apropie încet de ei. La început, pentru scurt timp, a fost cooperant. Cel considerat suspect a ridicat mâinile sus, dar apoi a făcut un gest care i-a fost fatal. Bărbatul s-a îndreptat spre polițiști, în partea de est a reședinței, dar și-a lăsat mâinile în jos, pe lângă trup, apoi le-a ridicat brusc în față, în direcția polițiștilor. Unul dintre polițiști a tras un singur foc. La spital, medicii au pronunțat decesul”, au relatat presei oficialii, conform Pro TV. Potrivit presei americane, cel considerat suspect nu era înarmat.

”Acest incident a fost un coșmar pentru toți cei implicați, inclusiv familia și departamentul nostru de poliție. A fost urmarea acțiunilor unui farsor. Avem o victimă nevinovată. Dacă nu ar fi fost un apel fals la poliție, noi nu am fi fost acolo”, a spus Troy Livingston, de la Departamentul de Poliție Wichita.  

Jurnaliștii mai spun că farsa a fost provocată de o dispustă între cei doi, după un joc video online. Unul l-a amenințat pe celălalt că va trimite poliția peste el, printr-o alarmă falsă, ceea ce s-a și întâmplat.

Întreaga întâmplare a fost filmată de camera video de pe echipamentul unuia dintre polițiștii chemați la intervenție. (Sursa foto: Pro TV)

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Bărbatul care a declanşat totul a sunat la numărul de urgenţă şi a spus că și-a ucis tatăl şi că îi ține ostatici pe ceilalți membri ai familiei. Cel care a vorbit câteva minute cu dispecerul, a dat o altă adresă, a unui prieten. O echipă SWAT s-a pus imediat...

Preluat de la EVZ