Mesajele pe care secretarul de stat le critică sunt „Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!”, după cum se poate vedea în fotografia atașată de Arafat mesajului lui.


„Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de “informare”, sau mai bine zis de DEZINFORMARE, asupra faptului că vaccinurile nu sunt sigure. Oare lipsa vaccinării este mai sigură? Celor care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure le spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsă vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei”, avertizează Arafat.


Astfel de mesaje au riscul de a anula eforturile făcute în România de a crește numărul copiilor vaccinați. Epidemiile de rujoelă, spre exemplu, pot fi prevenite, dar dezinformarea care înconjoară aceste mesaje anti-vaccinare dăunează inițiativelor de consolidare a sănătății publice, în opinia lui Raed Arafat. În mesajul său, secretarul accentuează faptul că dovezile științifice arată că vaccinarea este sigură, iar astfel de campanii de concepție „diabolică”, au o anumită sursă de finanțare identificabilă. Cei care se folosesc de panouri publicitare ar trebui responsabilizați, a mai afirmat acesta.

În comentariile apărute la mesajul lui Arafat, accesat a răspuns oamenilor care criticau vaccinurile din străinătate sau efectele adverse ale vaccinării la copii, încercând să contraargumenteze principalele puncte aduse de oponenții acestei soluții pentru imunizare. Întregul mesaj este disponibil mai jos.


rootstireaActualitate/Esential
Mesajele pe care secretarul de stat le critică sunt „Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!”, după cum se poate vedea în fotografia atașată de Arafat mesajului lui. „Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este...

Preluat de la EVZ