Insulele Kiribati din Oceanul Pacific, cunoscute în întreaga lume și sub denumirea de Insula Crăciunului, sunt situate pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an.


Au urmat în ordine cronologică: Insulele Chatham, Noua Zeelandă

Insulele Kiribati sunt formate dintr-un amestec de 32 de atoli şi insuliţe de corali, pe care locuiesc aproximativ 100.000 de persoane. Kiribati se află la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia şi este situată chiar pe meridianul luat ca punct de referinţă pentru calcularea fusului orar.La ora 12.00, au intrat în anul 2017 locuitorii din statul Independent Samoa. După doar 15 minute, focurile de artificii s-au auzit și în insulele Chatham din Noua Zeelandă.

În jurul orei 13.00, au sărbătorit intrarea în 2017 neo-zeelandezii şi australienii, focurile de artificii de la Sydney, Auckland şi Wellington fiind deja celebre. Odată cu Auckland și oamenii din Suva, Fiji, sărbătoresc deja trecerea în Noul An.

Au fost urmați de locuitorii din orașul port Anadîr, capitala istrictului Autonom Ciukotka, din Rusia, care au sărbătorit trecerea în Noul An la ora 14.00, ora României.

La ora 15:00, ora României, și orașul Sydney a trecut în 2018. Evenimentul a fost marcat, ca în fiecare an, de un foc de artificii spectaculos, notează moldova.org.

rootstireaActualitate/Esential
Insulele Kiribati din Oceanul Pacific, cunoscute în întreaga lume și sub denumirea de Insula Crăciunului, sunt situate pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an. Au urmat în ordine cronologică: Insulele Chatham, Noua ZeelandăInsulele Kiribati sunt formate dintr-un amestec de 32 de...

Preluat de la EVZ