Un număr de 146 de turiști au rămas blocați pe platoul Babele din Munții Bucegi, jandarmii montani din județele Prahova, Dâmbovița și Argeș intervenind pentru coborârea acestora. La ora transmiterii știrii, mașinile au ajuns deja pe Platoul Babele pentru preluarea lor.

“Mașinile de deszăpezire au ajuns deja în zona Babele și urmează să preia turiștii care vor fi duși până la Piatra Arsă. De aici, aceștia vor fi preluați cu mașinile și duși în Bușteni, la unitățile lor de cazare. Situația a fost provocată de condițiile meteo nefavorabile și pentru siguranța clienților am fost nevoiți să oprim funcționarea telecabinei în această seară”, a declarat Claudiu Ciubotaru, director marketing Teleferic Prahova SA, pentru Mediafax.

Acesta a mai spus că societatea a primit sprijinul Jundarmeriei Bușteni, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a autorităților locale pentru ca turiștii să fie coborâți în cel mai scurt timp.

Jandarmii prahoveni au declarat și ei că telecabina a fost oprită din cauza vântului foarte puternic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/146-de-turisti-blocati-pe-platoul-babele-din-muntii-bucegi-din-cauza-vantului-puternic-45588.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/146-de-turisti-blocati-pe-platoul-babele-din-muntii-bucegi-din-cauza-vantului-puternic-45588-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv