​Mii de oameni au ieșit în stradă, joi seara, pentru a protesta împotriva situației economice dezastruoase din țară, într-o mișcare civică spontană. Deși au trecut trei zile de când oamenii protestează, numărul acestora continuă să crească.


Este cel mai mare protest al populației iraniene din 2009, care au avut loc în timpul alegerilor prezidențiale.

Conflict în Orientul Mijlociu! Trump LOVEȘTE Iranul din plin. AVERTISMENTUL la adresa Teheranului care pune lumea pe JAR

Deși au avut la început o componentă strict economică, fiind generate de prețul orezului, protestele s-au extins împotriva regimului din țara islamistă.

Sute de oameni au strigat „moarte lui Khamenei”, liderul suprem al Iranului. 

Clipuri în care protestatarii dărâmă un panou cu imaginea lui Khamenei sau în care apar mașini răsturnate au împânzit internetul, demonstrând că violențele escaladează pe străzile din mai multe orașe ale Iranului.

Situație EXPLOZIVĂ în Iran. Mii de oameni PROTESTEAZĂ în stradă. Președintele și CLERUL islamic, CONTESTAȚI

Cei mai mulți oameni au ieșit în stradă în Mashhad, al doilea oraș ca mărime din Iran și locul de naștere a liderului Ali Hosseini Khamenei, al doilea cel mai longeviv conducător al țării.

Ayatollahul Ali Khamenei este Liderul Suprem al Iranului din anul 1989 și președinte al Iranului în perioada 1981-1989.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
​Mii de oameni au ieșit în stradă, joi seara, pentru a protesta împotriva situației economice dezastruoase din țară, într-o mișcare civică spontană. Deși au trecut trei zile de când oamenii protestează, numărul acestora continuă să crească. Este cel mai mare protest al populației iraniene din 2009, care au avut loc...

Preluat de la EVZ