Dacă în procesul veral al IPJ Brașov de la fața locului, în noaptea dinspre 10 spre 11 octombrie, scria împrejurarea determinantă pentru incendierea autoturismului „folosirea intenționată  a sursei de aprindere (benzină – n.r) pentru a genera incidentul”, în raportul expertului se arată „un animal mic a pătruns în camera filtre-relee deteriorând izolația unor cabluri”, dat fiind în perioada de toamnă „apetitul (șoriceilor n.r.)” pentru izolația unor conductori”.


Grupuri mafiote vs. politicieni vulnerabili și autorități controlate

Pescaru a precizat în scrisoarea de sesizare a comisiei parlamentare că incendierea autoturismului „reprezintă punctul culminant al unui șir de evenimente” determinate de amenințările unui „grup interlop condus de Andi Kadas”, care, la această oră, este consilier județean la Brașov și președintele organizației PNL Săcele. Jurnalista susține că înainte de incendierea mașinii, Kadas a amenințat-o „telefonic și prin mesaje – direct sau prin intermediari”. Imediat după incendiere, amenințările au încetat.Potrivit jurnalistei, miza neînțelegerilor dintre cei doi o reprezintă încercarea „grupului interlop” condus de Kadas de a prelua integral trustul Mix TV și refuzul acesteia de a se alătura grupului. Mai mult, Pescaru a declarat că a fost amenințată de Kadas să îi dea „banii pe care susținea că îi datorează Aristotel Căncescu (patronului trustului de presă n.r.)”. Deși a făcut plângere la Poliția Brașov pentru intimidare și „linșaj mediatic”, jurnalista a notat în scrisoare că „din păcate nu am văzut nicio dorință anul trecut la Poliția Brașov de a se rezolva problema, dosarul a fost declinat către DNA – Kadas fiind consilier județean – abia după 9 luni am fost chemată la audieri, șicanele încetaseră iar dosarul a fost clasat”.

Reizbucnirea conflictului dintre cei doi pornește „după ce o eroare contabilă care a dus la intrarea în contul uneia din firmele la care lucrez (jurnalista n.r) a unei sume de bani care era destinată firmei SC Brașov TV online production SRL, la care acționar în acte este chiar Liviu Tudose – locotenent al lui Andi Kadas – sumă care a ajuns imediat la ANAF, contul având sechestru asigurator.”, conform lui Pescaru.

Cauza incendierii autoturismului

În noaptea de 10-11 octombrie 2017, autoturismul jurnalistei a luat foc în cartierul de case de la Bunloc. În jurul orelor 01 o echipă operativă din cadrul poliției Săcele s-a deplasat la fața locului unde s-a constatat că autoturismul era ars în proporție de 90%. În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere”, faptă prevăzută la art.253, alin.4 Cod Penal, conform declarațiilor făcute în cadrul comisiei de către șeful IPJ Brașov, comisar-șef, Valentin Flucuș.

Mai mult, șeful IPJ a subliniat în cadrul audierilor că „din start, a fost tratată această faptă ca fiind cu intenție, inclusiv pe considerentele” primite de la ISU. În procesul-verbal de intervenție ISU, nr. 415 din 2017, încheiat de Detașamentul 2 Brașov, la elementele privind stabilirea cauzei probabile a evenimentului scrie „locul (focarului): compartiment motor, sursa probabilă de aprindere (la incendiu): flacăra, mijlocul care putea produce aprinderea: chibrit, primul material care s-a aprins: benzina și împrejurarea determinantă: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Dacă în procesul veral al IPJ Brașov de la fața locului, în noaptea dinspre 10 spre 11 octombrie, scria împrejurarea determinantă pentru incendierea autoturismului „folosirea intenționată  a sursei de aprindere (benzină – n.r) pentru a genera incidentul”, în raportul expertului se arată „un animal mic a pătruns în camera...

Preluat de la EVZ