Horoscop Pe 30 decembrie s-au născut împăratul Titus, Rudyard Kipling, Ben Johnson, Ion Gorun, Maria Alexandru. Pe 31 decembrie s-au născut Henri Matisse, Anthony Hopkins, Donna Summer, Ben Kinsley, Val Kilmer, Enea Hodoş, Ilarie Voronca, Mihai Dascăl, Miliţa Petraşcu, Nell Cobar.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, stabilirea Anului Nou pe 1 ianuarie pare a fi total ilogică şi fără niciun suport religios sau cosmic, spiritual sau material. Nu se potriveşte cu nimic, nici în calendarul iulian, nici în cel gregorian. Şi nici în vechile calendare din antichitate.

 

Horoscop Anul Nou a fost stabilit la trecerea secundei de la ora 24:00 din noapte de 31 decembrie, ca o sărbătoare nouă, profană, eliberată de orice religie, mit sau legendă! Un început nou, o resetare necesară pentru oamenii liberi, senini şi cu cugetul curat.

 

Totuși există o legendă și despre acest moment, al anului nou. Se spune că după ce  Cezar și-a prezentat proiectul anului cu 12 luni, anul bisect, a fost întrebat, în Senat, de Brutus, de cine altul, de ce a pus începutul anului în ianuarie, mutându-l din martie, de la echinocțiul de primăvară. Pentru că, a spus Cezar, ianuarie vine de la Ianus, zeul cu două fețe, o față spre trecut, alta spre viitor, zeul porților și al trecerii. Iată de ce avem Anul Nou de 1 ianuarie!

 

Horoscop Să nu uităm că anul acesta, pe 30 decembrie, se împlinesc exact 70 de ani, o viaţă de om, de la abdicarea Regelui Mihai şi proclamarea Republicii în România. Sunt multe de spus, multe de comentat. Dar poţi să judeci cu datele de astăzi, pe cineva care a luat o decizie acum 70 de ani? Ar fi o prostie… Pe de altă parte republica, cu instituţiile şi pârghiile ei a permis o dezvoltare accelerată. De fapt, ce au făcut regii străini? Carol I a respectat mandatul lui Napoleon al III-lea și a dus țara în inutilul război de independență unde a masacrat câteva sute de mii de români, degeaba, doar pentru interesele Franței și ale Rusiei. România nu a câștigat nimic, a schimbat doar județele cu Dobrogea, așa a vrut țarul, oricum România urma să fie proclamată independentă de marile puteri, ca să slăbescă Imperiul Otoman, omul bolnav al Europei. Dar trebuia pecetea sângelui românesc, mult sânge, ca să se legitimeze, ca și în decembrie 1989.

 

Horoscop Statul modern și instituțiile respective, inclusiv secularizarea fuseseră făcute de Domnitorul Cuza, ultimul rege pământean. Ferdinand a fost un om slab, un rege absent, îngheța când i se prezenta o problemă, el, săracul, nu a vrut să fie rege, noroc de Regina Maria, care, printre aventurile ei memorabile, a avut noroc la Paris, pentru că vizita ei acolo a coincis cu revoluția comunistă a lui Bela Kun, în Ungaria. Carol al II-lea, mai bine nu discutăm, un om care și-a pus interesele sentimentale, ca să nu zic altceva, mai presus ca țara, nu poate să provoace decât greață. Iar săracul Mihai, Dumnezeu să-l ierte, bine crescut, bine învățat, a fost prea crud, prea tânăr, când trebuia să ia niște decizii, să se sacrifice, chiar, în numele monarhiei și a dinastiei. Dar a fost fericit că a fost lăsat să părăsească țara ca să se însoare. Ăștia au fost regii noștri străini, străini au rămas de țară. Doar s-au îmbogățit. Ia spuneți-mi cu ce a venit Carol I în țară? Vă spun eu: cu trenul, nu avea nici averi, nici palate mărețe ca la Peleș, datorii da! Culmea este că acum și-au primit proprietățile înapoi, probabil premiu pentru lipsa de abilitate în conducerea țării. Să vă intre bine în cap. România a fost făcută așa cum este, cum a fost, mai rău sau mai bine, de prim miniștrii, de cei doi Brătieni, uneori chiar împotriva dorințelor regale. Și acum avem un președinte tot din aceiași nație de teutoni obtuzi și străini de interesele țării. Bun, bine că este președinte numai pe cinci ani, alt mandat nu mai pupă, decât dacă mă ia pe mine consultant pentru campania electorală! Glumeam! Glumeam?

 

Horoscop Republica are avantajul că putem să schimbăm o dată la patru, sau la cinci ani nefericiții aceștia politici, cu alții, probabil la fel. Dar măcar scăpăm de unii! Așa spun gurile rele, istoricii, pe la colțuri de universități, că nu au curajul să scrie, scrisul lor este corect politic! Eu doar vă relatez, o poveste alternativă, un pamflet astrologic, poate purtător de adevăr. Ia gândiți cu creierașele domniilor voastre și lăsați intoxicația comunistă și capitalistă deoparte. Gândiți, vă ordon!   

 

Horoscop Statele Unite, marele licurici, Franţa, Germania, Rusia sunt republici, unele federale. Monarhia a supravieţuit în acele ţări cu o tradiţie veche, Marea Britanie, de exemplu, dar numai cu un rol simbolic. Un atavism infatuat, scump şi inutil, spun unii. Sondajele arată că dacă în Marea Britanie s-ar pune la vot, monarhia ar fi abolită în favoarea republicii. Toată lumea știe, de aceea nu se organizează votul, consultarea populară! Tradița!


 

Personal sunt republican și iacobin în sensul dat în State, sau în Franța, adică nu mai accept un stăpân în plus între mine și Dumnezeu. Nu sunt supusul nimănui, cu atât mai puțin al unui rege străin. Sângele meu de vechi boier, picătura care a mai rămas din marele clucer se revoltă de dă în clocot la acest gând. Unde sunt domnii pământeni, domnii noștri, să înclin capul, dar cu semeție?

 

Horoscop România este o republică, nu contează cum a ajuns așa. În definitiv rușii au adus în România și primele televizoare, nu numai republica. Poți să fii contra televizoarelor? Știu că în România este ”cool” să fii monarhist, dar cred că este o dovadă de lipsă de umor. Unii vizitatori din pustnicia mea chiar au cotcodăcit, cum dom’ profesor, tocmai dumneavoastră care vă trageți din boieri nu sunteți monarhist? Am devenit republican și uitându-mă la oferta umană a monarhiei! Se pare că monarhia nu are noroc! Iar o consultare la vot a poporului va îngropa definitiv și irevocabil pretențiile nefondate al unor visători. Părerea mea este să se lase lucrurile așa cum au căzut, să mai curgă puțină apă pe Dunăre… și să luăm exemplul de demnitate, onoare și corectitudine a Regelui adormit. Cât și dorința lui de a-și dota familia cu unele și altele, așa ar trebui să facă orice cap de familie, sigur, dacă este legal, moral și nu îngrașe!

                                                      TRAIASCA REPUBLICA !

 

Totuși, o frumoasă doamnă, monarhistă convinsă, o să-mi pregătească pentru Revelion prăjitura regelui, vezi  http://evz.ro/prajitura-preferata-mihai.html.  Un Revelion în familia mea l-am descris în anii precedenți așa că nu-mi rămâne decât să vă urez:

 

                               LA MULȚI ANI…BUNI !

 

 

Notă. Nu uitați să cumpărați EvZ print de miercuri, 3 ianuarie 2018, s-ar putea să aveți o surpriză plăcută!

 

                                                ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC    Sâmbătă, una dintre cele mai bune zile ale anului. Altă zi mai bună nu poţi să mai ai, duminică noapte 2017 se termină.  Urmează-ţi programul de Revelion şi evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Stelele spun să laşi încapaţânarea şi să te distrezi cât poti de Revelion, pentru ca 2018 iti aduce noi prilejuri de afirmare, chiar cu ciudatul de Uranus în zodie, dar nu tot timpul. Revelionul aduce unora dintre nativii din  Berbec o schimbare în bine. O veste bună desprea unii membrii ai familiei, veste de departe. Nu ai de ce să-ţi mai faci griji, totul este bine. Mare atenţie la băuturile reci, sau cu ghiaţă şi la durerile de dinţi, aşa, pentru echilibru!

Obiecte dedicate, care îi poartă inscripţionat numele nativului din zodia Berbecului, specifice activităţii, obiecte, îmbrăcăminte din piele, mănuşi din piele, artă din fier, statuete, pocale, inel cu rubin, flori de culoare roşie, parfumuri din gama de piele, o sticlă de vodcă fină – cam acestea sunt lucrurile pe care doreşti să le primeşti sau să le dăruieşti de Anul Nou.

 

horoscop

 

TAUR    Ultimul weekend al anului este obositoar şi aglomerat. Onorează promisiunile făcute. Încearca sa te înconjori de oameni de calitate la Revelion, duminică diseară, şi apoi în tot anul 2018 poți reusi în ceea ce îţi propui! Revelionul acesta l-ai gandit ca o incununare a unei perioade, pentru ca esti sigur ca anul 2018 va fi mai bun pentru tine. Mici sau mai mari succese îţi lumineză sufletul. Ai mare nevoie de aceste confirmări ale valorii tale ca să-ţi întăreşti încrederea în forţele proprii. De Revelion sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, reuniunile de familie.  Vestea buna este ca problema care te preocupa de atâta timp se poate rezolva repede, iar vestea rea este că nu depinde de tine. Cosmetice de toate felurile, feminine sau masculine, după caz, obiecte de artă din aramă, o cutie de bomboane fondante, îmbrăcăminte din mătase, un lanţişor cu o cruciuliţă, accesorii pentru proprietăţi, pentru casă sau maşină, parfumuri din gama florală, o sticlă de vin scump roşu – cam acestea sunt lucrurile pe care doreşti să le primeşti, sau să le dăruieşti în noaptea de Revelion.

 

horoscop

 

GEMENI   Sâmbătă eşti dinamic, trebuie să reuşeşti!  Pentru tine valorile spirituale nu sunt negociabile sau vorbe în vânt, aşa că ia în serios Revelionul şi distrează-te! Toate drumurile sunt deschise. Ai dorit un Revelion mai deosebit, si iata, stelele ti-au indeplinit dorinta. Atentie la posibile intarzieri si reprogramari.  Duminică seara, de Revelion sunt posibile din nou mici probleme în familie, cu prietenii, anturajul. Probleme de organizare, de timing etc. Trebuie să ajuţi un prieten sau o prietenă. Nu cu bani, nu în primul rând, ci cu solidaritate, o vorbă bună şi un sfat competent. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Dacă telefonul tău nu sună asta nu înseamnă că rudele tale, copii, părinţii te-au uitat. Toată lumea este ocupată să sarbatoreasca cât mai mult sau mai bine, pentru că este în ton cu anul ce va să vină.

Cărţi, albume de artă, discuri de vinyl, tot felul de tehnologie de înregistrat sau reprodus vocea şi muzica, pulover de lână, neapărat de kashmir, parfumuri uşoare, diafane, flori de câmp, orhidee, o sticlă de gin, neapărat britanic –  cam acestea sunt lucrurile pe care doreşti să le primeşti, sau să le dăruieşti în noaptea de Anul Nou.

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
  Horoscop Pe 30 decembrie s-au născut împăratul Titus, Rudyard Kipling, Ben Johnson, Ion Gorun, Maria Alexandru. Pe 31 decembrie s-au născut Henri Matisse, Anthony Hopkins, Donna Summer, Ben Kinsley, Val Kilmer, Enea Hodoş, Ilarie Voronca, Mihai Dascăl, Miliţa Petraşcu, Nell Cobar.   Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, stabilirea Anului Nou...

Preluat de la EVZ