Președintele american, Donald Trump, a avertizat autoritățile iraniene că “lumea urmărește” protestele față de problemele economice și corupție, îndemnând regimul de la Teheran să respecte drepturile cetățenilor.

“Am văzut multe relatări despre proteste pașnice organizate de cetățeni iranieni care s-au săturat de corupția regimului și de cheltuirea avuției națiunii pe finanțarea terorismului în străinătate. Guvernul Iranului trebuie să respecte drepturile cetățenilor, inclusiv libertatea de exprimare. Lumea urmărește!”, a transmis Donald Trump sâmbătă prin Twitter.

Donald Trump contestă Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul și acuză de terorism Iranul, un stat majoritar șiit, unul dintre inamicii Israelului și monarhiei sunnite din Arabia Saudită, două națiuni care sunt aliați strategici ai Statelor Unite.

Proteste antiguvernamentale au izbucnit joi în Iran. Nu este clar cine organizează și finanțează protestele față de creșterea prețurilor și corupție. Manifestații au avut loc în orașele Rasht, Kermanshah, Isfahan și Hamadan. Protestatari au fost reținuți de poliție în Teheran.

Departamentul de Stat american a condamnat reținerile, îndemnând “toate națiunile să ofere susținere publică poporului iranian și revendicărilor cetățenilor pentru drepturi fundamentale și pentru combaterea corupției”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/donald-trump-avertizeaza-regimul-de-la-teheran-in-contextul-protestelor-din-iran-45564.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/donald-trump-avertizeaza-regimul-de-la-teheran-in-contextul-protestelor-din-iran-45564-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv