Ciutacu a declarat că ar fi primit un mail de la Radu Mazăre, care este prieten cu jurnalistul, în care spune că a plecat în Madagascar și că dorește să solicite azil politic.


Motivul pentru care Mazăre a recurs la acest gest este pentru că se simte persecutat de statul paralel.

Ciutacu a precizat că Mazăre nu are interdicție de a părăsi România, el prezentându-se la toate termenele din dosarele în care este anchetat.

Radu Mazăre ar mai fi trimis în email mai multe documente referitoare la situația sa juridică și i-a transmis lui Ciutacu că intenționează să revină în țară doar în momentul în care va exista o justiție independentă.


Totodată, un comunicat transmis de Poliția Română arată că Biroul Supravegherii Judiciare a sesizat faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar, nu s-a prezentat pentru semnarea graficului de prezență.

„Astăzi, 30 decembrie a.c., in jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța s-au sesizat cu privire la faptul că, un bărbat aflat în control judiciar, in baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație si Justiție , nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezență.

După verificările efectuate, cel în cauză a informat ofițerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obține azil politic”, se arată în comunicatul Poliției Române.

„Conform procedurii, polițiștii constanțeni au sesizat Inalta Curte de Casație si Justiție. Menționăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicția de a părăsi țara.  Pe toată perioada existenței masurii preventive a controlului judiciar, politistii nu au constatat încălcări ale obligațiilor impuse”, se mai arată în comunicat.

Potrivit unor surse pentru EvZ, Radu Mazăre a părăsit țara pe 25 decembrie, când a luat din Aeroportul Otopeni o aeronavă către Paris, în jurul orei 13.00. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Ciutacu a declarat că ar fi primit un mail de la Radu Mazăre, care este prieten cu jurnalistul, în care spune că a plecat în Madagascar și că dorește să solicite azil politic. Motivul pentru care Mazăre a recurs la acest gest este pentru că se simte persecutat de statul...

Preluat de la EVZ