Statele Unite au inculpat doi cetățeni români pentru accesarea camerelor de supraveghere din capitala americană Washington, D.C., cu câteva zile înainte de ceremonia de inaugurare a președintelui american Donald Trump, a anunțat joi Departamentul de Justiție al SUA, relatează agenția Reuters.

Mihai Alexandru Isvanca (25 de ani) și Eveline Cismaru (28 de ani) au fost arestați în România la 15 decembrie, în urma incidentului care a compromis sistemul informatic privind gestionarea supravegherii video, din cadrul Poliției Metropolitane din Washington.

Cei doi hackeri au accesat sistemul de camere de supraveghere în perioada 9-12 ianuarie 2017, reușind să stocheze două programe dăunătoare de tip ransomware – numite “Cerber” și “Dharma” – pe calculatoarele poliției din Washington.

“Cei doi români intenționau să trimită ransomware-ul către 179.000 de adrese de e-mail. Anchetatorii au identificat anumite victime care au primit cereri de răscumpărare sau ale căror servere au fost accesate în cadrul planului”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA.

Ransomware-ul este un tip de programe malware care blochează computerele victimelor sau le criptează datele, solicitând plata unei răscumpărări, ca să poată recăpăta controlul asupra dispozitivului sau a fișierelor afectate.

“Acest caz a avut prioritate zero, datorită impactului său asupra misiunii de protecție a Serviciului Secret și a potențialului efect asupra planului de securitate pentru inaugurarea prezidențială din 2017”, a precizat procurorul american Jessie K. Liu.

Cei doi români sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de acces fără drept la un sistem informatic și conspirație pentru săvârșirea unei fraude informatice, iar pedeapsă maximă poate fi de 20 de ani de închisoare, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

Mihai Alexandru Isvanca rămâne în arestul poliției din România, iar Eveline Cismaru se află în arest la domiciliu, în așteptarea procedurilor judiciare ulterioare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sua-au-inculpat-doi-cetateni-romani-pentru-accesarea-camerelor-de-supraveghere-din-washington-45514.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/sua-au-inculpat-doi-cetateni-romani-pentru-accesarea-camerelor-de-supraveghere-din-washington-45514-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv