Vorbind la o zi după explozia din 27 decembrie, a unui dispozitiv improvizat cu bucăți de metal, care a făcut 10 victime, Putin a spus că ofițerii din serviciile de securitate ar trebui „să lichideze” teroriștii suspecți, dacă ei reprezintă o potențială amenințare letală. 


„Știți că un act terorist a avut loc în St Petersburg, ieri (miercuri – n.r.)”, a spus Putin la o ceremonie organizată la Kremlin, pentru medalierea unor militari care au participat la operațiunile Rusiei din Siria. 

Purtătoarea de cuvânt a comisiei de anchetă, Svetlana Petrenko, a declarat anterior că „bombele artizanale”, care au distrus zona cu dulapuri pentru bagaje de la intrarea într-un magazin, în cartierul Perekryostok, au explodat cu puterea echivalentă a 200 de grame de TNT, scrie Radio Free Europe. Dar autoritățile au deschis, inițial, o anchetă pentru tentativă de crimă, părând să nu lege atacul de terorism.  

Rusia numește campania sa de sprijin militar al forțelor guvernamentale din Siria „o operațiune contrateroristă”, iar Putin spune că soldații care au participat la luptele din Siria au ajutat la evitarea unor atacuri teroriste, pentru că au ucis extremiști și i-au oprit să se întoarcă în Rusia. 

„Ce s-ar fi întâmplat dacă aceste mii…s-ar fi întors în țară…s-ar fi întors antrenați, înarmați și bine pregătiți?”, a spus el la ceremonie, referindu-se la rușii care au plecat în Siria pentru a luptat alături de Statul Islamic și alte organizații teroriste. 

Putin a mai precizat că i-a ordonat șefului Serviciului Federal de Securitate (FSB), cu o zi înainte, să anunțe ofițerii să acționeze în mod decisiv atunci când au de-a face cu suspecți de terorism. 

Ofițerii FSB ar trebui să acționeze „în limitele legii” când „arestează acești bandiți”, a precizat președintele, adăugând: „Dar dacă există un pericol pentru viața sau sănătatea ofițerilor noștri, atunci ei ar trebui să acționeze decisiv, să nu ia prizonieri, ci să lichideze acești bandiți chiar acolo, pe loc”. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Vorbind la o zi după explozia din 27 decembrie, a unui dispozitiv improvizat cu bucăți de metal, care a făcut 10 victime, Putin a spus că ofițerii din serviciile de securitate ar trebui „să lichideze” teroriștii suspecți, dacă ei reprezintă o potențială amenințare letală.  „Știți că un act terorist a...

Preluat de la EVZ