Mașina a fost găsită, ieri, la RAR Constanța unde fusese adusă pentru a fi înregistrată.La fața locului au ajuns polițiștii de frontieră împreună cu polițiști de la Compartimentul Furturi Auto din cadrul Poliției Județene. Astfel, a fost identificat un autovehicul marca Porsche, model Panamera S E-Hybrid, despre care existau informaţii că se află în atenţia autorităţilor. La volanul mașinii se afla un bărbat de 35 de ani din București. 


În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că autoturismul este căutat de autorităţile din Marea Britanie, fiind declarat furat la data de 20 decembrie. Bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul de la o persoană din Marea Britanie, neștiind că mașina era furată și căutată de polițiști. Autoturismul, în valoare de peste 47.000 lire sterline, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. Mașinile furate sunt depozitate în parcul auto din curtea Gărzii de Coastă. Imediat după găsirea autoturismului furat  polițiștii de frontieră informează proprietarul sau societatea de asigurări care trebuie să își depună intenția de a veni să o recupereze. Parchetul dă, apoi, soluția de restituire către titular. Dacă proprietarul nu o mai vrea pentru că și-a luat banii de la asigurator sau valoarea mașinii furate este prea mică pentru a se mai deplasa de undeva din Europa, după ce se dă soluție în dosar devine venit la bugetul statului,  iar ANAF o scoate la licitație.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Mașina a fost găsită, ieri, la RAR Constanța unde fusese adusă pentru a fi înregistrată.La fața locului au ajuns polițiștii de frontieră împreună cu polițiști de la Compartimentul Furturi Auto din cadrul Poliției Județene. Astfel, a fost identificat un autovehicul marca Porsche, model Panamera S E-Hybrid, despre care existau...

Preluat de la EVZ