Moscova și Ankara au semnat vineri acordul care prevede achiziționarea de către Turcia a unor sisteme antiaeriene ruse S-400, afirmă surse citate de postul CNN Türk.

Acordul privind sistemele antiaeriene S-400, care potrivit estimărilor are valoarea de 2,5 miliarde de dolari, a generat preocupări în Occident, în contextul în care Turcia este stat membru al Alianței Nord-Atlantice. Sistemul antiaerian rus nu poate fi integrat în infrastructura militară NATO.

Administrația Recep Tayyip Erdogan a dispus consolidarea capacităților militare ale Turciei din cauza amenințărilor reprezentate de grupuri kurde și islamiste, precum și în contextul conflictelor din Siria și Irak.

Deocamdată, nu au fost furnizate detalii despre acest acord, dar Serghei Cemezov, directorul companiei militare ruse Rostec, a declarat pentru publicația Kommersant că Rusia va vinde Turciei patru sisteme de tip S-400.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/moscova-si-ankara-au-semnat-acordul-privind-achizitionarea-de-catre-turcia-a-unor-sisteme-s-400-45547.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/moscova-si-ankara-au-semnat-acordul-privind-achizitionarea-de-catre-turcia-a-unor-sisteme-s-400-45547-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv