Guvernul va da aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, a anunțat prim-ministrul, care a subliniat că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia. 


Adevărul despre legea Casei Regale. Iohannis, Cioloș, Dragnea, Tăriceanu și Tudose, în jocul orgoliilor ”curtenilor”


„Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost şef de stat. De aici până la a da drepturi urmaşilor unui şef de stat… Iertaţi-mă, dar mai avem foşti şefi de stat care au urmaşi în viaţă. (…) Noi nu suntem monarhie. România, constituţional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici… Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal”, a spus Tudose.„Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord. Şi Camera de Comerţ şi Industrie a României este o fundaţie, tot un ONG de interes naţional”, a mai declarat primul ministru, vineri seara, la România TV. 


Războiul coroanei: Tudose și Iohannis strică idila PSD-ALDE cu Familia Regală


Tudose a menţionat că membrii Casei Regale pot să închirieze Palatul Elisabeta dacă doresc acest lucru şi că a discutat cu reprezentanţii RAAPPS, pentru a face o ofertă în acest sens. 

„De ce să rămână (Palatul Elisabeta, n.r.) în posesia Casei Regale? Pot să îl închirieze dacă doresc. Eu am vorbit la Regia Autonomă a Protocolului de Stat, prin intermediul căreia statul deţine imobilul, să le facă o ofertă de chirie, dacă doresc. Că dacă tot le trebuie, eu înţeleg că au de unde să plătească, că li s-au retrocedat o mulţime de lucruri. De ce să nu dăm palatul Camerei de Comerţ şi Industrii sau la alţi copii ai unor foşti şefi de stat? (…) (Palatul Elisabeta l-a primit, n.r.) în folosinţă Regele Mihai în calitate de fost şef de stat. Punct. Şi încă nişte zeci de milioane pentru partea de funcţionare a palatului şi pentru servicii de suport… Iertaţi-mă… Exagerăm”, a mai adăugat premierul Tudose. 


Palatul Elisabeta, MĂRUL DISCORDIEI dintre Tăriceanu și Tudose. Președintele Senatului, MESAJ tranșant: „Am putea să lăsăm Palatul Elisabeta în folosinţa Familiei Regale…”


Reamintim că, pe 8 noiembrie, Legea Statutului Casei Regale a Românieia fost scoasă de la naftalină de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Guvernul va da aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, a anunțat prim-ministrul, care a subliniat că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia.  Adevărul despre legea Casei Regale. Iohannis, Cioloș, Dragnea,...

Preluat de la EVZ