Cel puțin 12 persoane au murit, iar alte patru se află în stare gravă, în urma unui incendiu de proporții care a izbucnit într-o clădire de apartamente din metropola New York, în cartierul Bronx, a anunțat vineri primarul Bill de Blasio, relatează site-ul BBC News.

Peste 160 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului în interiorul clădirii cu cinci etaje. Potrivit serviciilor de intervenție, un copil în vârstă de un an a murit, iar patru persoane se află în stare gravă. Alte cel puțin zece persoane sunt rănite ușor.

“În această noapte, în Bronx, mai multe familii au fost destrămate. Este cel mai grav incendiu cu victime înregistrat în acest oraș. Țineți-vă familiile aproape și păstrați familiile de aici din Bronx în rugăciunile voastre”, a declarat primarul orașului New York, Bill de Blasio.

Incendiul a izbucnit la primul etaj, apoi s-a răspândit în doar câteva minute. Evacuarea locatarilor s-a desfășurat cu dificultate, întrucât clădirea nu este prevăzută cu lift, fiind veche de peste 100 de ani.

Primarul metropolei americane a decis ca o școală din apropiere să-i adăpostească pe cei evacuați din clădirea din cartierul Bronx.

Nu există deocamdată informații despre cauza producerii incendiului. Pompierii au securizat zona, urmând a fi demarată o investigație.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/incendiu-in-cartierul-bronx-din-new-york-cel-putin-12-persoane-au-murit-galerie-foto-video-45515.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/incendiu-in-cartierul-bronx-din-new-york-cel-putin-12-persoane-au-murit-galerie-foto-video-45515-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv