Lordul Zuckerman, președintele Societății Zoologice din Londra, a sugerat ca Chia Chia, ursul panda uriaș, să fie transportat cu același avion ca și premierul, cu un avion Concorde în 1981. 


Institutul Smithsonian din Washington a cerut să o împrumute pe Chia Chia, pentru a o împerechea cu ursul din SUA Ching Ching, relevă BBC. 

Dar Thatcher a replicat că urșii panda nu aduc semne bune, ci prevestesc ghinionul pentru politicieni. 

Secretarul Cabinetului britanic, Sir Robert Armstrong, a scris: „Lordul Zuckerman a văzut acest gest ca pe un semn al relației speciale și ar fi foarte fericit să anunțe împrumutul sau transportul ursului panda, în orice modalitate în care premierul se gândește că ar fi cea mai potrivită, în beneficiul relațiilor anglo-americane”. „El a sugerat chiar ca premierul să permită transportul ursului în spatele avionului Concorde, când merge la Washington luna următoare”. 


Dar secretarul privat al doamnei Thatcher, Clive Whitmore, a răspuns: „Ea a explicat că nu va lua niciun panda cu ea  – „Panda și politicienii nu fac casă bună împreună”, a spus”. 

Documentele mai arată răspunsul inițial al doamnei Thatcher.

Un bilet scurt pe această temă, pe care ea l-a scris cu un stilou cu cerneală albastră: „Nu iau niciun panda cu mine”.

Pentru a-și evidenția opinia, a subliniat cuvântul „nu” de două ori și a subliniat, de asemenea, cuvântul „mine”. 

Apoi a adăugat: „Lordul Z știe mai multe despre panda decât mine  – sunt sigură că poate aranja aceste lucruri”. 

Arhivele Naționale din Kew, Londra, găzduiesc mai mult de 11 milioane de documente oficiale, multe dintre ele fiind transferate de la departamente ale guvernului britanic și sunt de cele mai multe deezvăluite, ca înregistrări publice, după 30 de ani. 

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Lordul Zuckerman, președintele Societății Zoologice din Londra, a sugerat ca Chia Chia, ursul panda uriaș, să fie transportat cu același avion ca și premierul, cu un avion Concorde în 1981.  Institutul Smithsonian din Washington a cerut să o împrumute pe Chia Chia, pentru a o împerechea cu ursul din SUA...

Preluat de la EVZ