Persoanele care nu raportează teroriștii la poliție sau le dau informații despre anchete ar putea primi pedepse mai dure, ca parte a noilor măsuri antiteroriste, scrie The Independent. 


Alte nouă infracțiuni legate de terorism sunt cuprinse într-o schemă prin care sunt adăugați peste 400 de ani de închisoare pentru cele 141 de condamnări penale de anul trecut. 

Procurorul general din Marea Britanie spune că în marea majoritate a cazurilor magistrații au stabilit pedepse corecte, dar programul nou va permite ca sentințele să fie ajustate la cererea victimelor sau a publicului. 

„Schema oferă oricui posibilitatea de a contesta sentințele, dacă le consideră prea blânde și mă bucur că sunt adăugate mai multe infracțiuni”, a declarat un parlamentar conservator britanic, Jeremy Wright QC. 

Guvernul a explicat că extinderea pedepselor arată că miniștrii „acționează pentru a se asigura că sentințele reflectă impactul devastator al terorismului asupra victimelor și a comunităților”, în urma unui an 2017 cu un număr record de atacuri teroriste în Marea Britanie și un record de arestări pentru infracțiuni legate de terorism – cinci atentate având loc în țară și alte nouă atacuri pregătite fiind dejucate de polițiști. 


Ministrul Justiției, Dominic Raab, a declarat că măsurile antiteroriste sunt revizuite și analizate constant: „Aceste schimbări vor întări capacitatea noastră de a pedepsi și de a-i împiedica pe cei care oferă informații indivizilor ce sunt monitorizați, supravegheați sau sub control”. 

Schema Pedepselor Îngăduitoare Necorespunzătoare (ULS) va oferi oricui puterea de a cere procurorului general să revizuiască o sentință și să trimită un caz la Curtea de Apel pentru reexaminare. 

Dacă cineva află, prin natura activității sale, date despre acțiuni teroriste și nu raportează poliției va fi pedepsit – de pildă, dacă un contabil descoperă că un client finanțează o grupare interzisă și nu denunță acest lucru autorităților, poate fi condamnat penal. 

Vor crește pedepsele pentru cei care încalcă ordinele impuse pentru protecția publicului, inclusiv încălcarea interdicției de întoacere în țară a unor persoane suspectate că sunt luptători ISIS.

Alte 19 infracțiuni, printre care: încurajarea terorismului și transmiterea mesajelor de propagandă, au fost adăugate schemei, după un manifest de susținere din partea conservatorilor. Primul caz de acest gen va ajunge la Curtea de Apel luna viitoare. 

Intră în vigoare, în 29 ianuarie, pedepse pentru nouă noi infracțiuni: pentru cei care nu dezvăluie informații despre proprietăți ale teroriștilor, cei care furnizează informații despre anchete, sau date secrete, pentru cei care nu respectă ordinele de control, ordinele de excludere temporară sau o măsură luată prin Mecansimul de Prevenire și Anchetare a Terorismului (TPIM). 

De asemenea, sunt vizate acte precum mailuri cu mesaje pline de ură, mailuri de amenințare sau atacuri chimice false, precizează sursa citată. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Persoanele care nu raportează teroriștii la poliție sau le dau informații despre anchete ar putea primi pedepse mai dure, ca parte a noilor măsuri antiteroriste, scrie The Independent.  Alte nouă infracțiuni legate de terorism sunt cuprinse într-o schemă prin care sunt adăugați peste 400 de ani de închisoare pentru cele...

Preluat de la EVZ