Potrivit unui comunicat al  ANSVSA, în perioada 30.11.2017 – 20.12.2017, au fost verificate 5.975 de unităţi de depozitare a produselor de origine animală, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, societăţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi unităţi de alimentaţie publică.


Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 538 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 561.100 lei.


Totodată, au fost emise cinci ordonanţe de suspendare a activităţii şi 21 de ordonanţe de interzicere a activităţii.

Printre neconformităţile constatate s-au numărat depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, sau în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor, vânzarea de produse cu termen de valabilitate depăşit şi transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare 2.465 de kilograme de produse alimentare improprii pentru consumul uman, produse care au fost dirijate către unităţi de neutralizare.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit unui comunicat al  ANSVSA, în perioada 30.11.2017 – 20.12.2017, au fost verificate 5.975 de unităţi de depozitare a produselor de origine animală, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, societăţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi unităţi de alimentaţie publică. Pentru neconformităţile constatate,...

Preluat de la EVZ