Sportul românesc a continuat să alunece pe tobogan și în 2017, urmând panta descendentă pe care s-a înscris în utlimii ani. Cap de afiș la capitolul regres rămâne fotbalul. Cel mai popular sport agonizează de mulți ani în România, iar ratarea calificării la Campionatul Mondial găzduit de Rusia, în 2018, a fost firească.


Daum n-a schimbat nimic

Marii artizani ai eșecului au fost oficialii Fede rației Române de Fotbal și selecționerul Christoph Daum. Anul a început cu două prestații jalnice ale „tricolorilor”, în partidele cu Danemarca (0-0) de la Cluj și Polonia (1-3) de la Varșovia.

După aceste două meciuri din preliminariile CM, a devenit clar și pentru cei mai optimiști suporteri că naționala lui Daum va vedea turneul final butonând telecomanda. Totul s-a năruit după eșecul din Muntenegru (0-1), atunci când prima reprezentativă a fost pusă la zid și de matematica din clasamentul grupei. A fost momentul în care Christoph Daum a fost concediat, dar Răzvan Burleanu nu și-a asumat direct responsabilitatea îndepărtării tehnicianului neamț. Președintele FRF s-a folosit de obedientul Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice, căruia i-a pasat sarcina „unei analize” temeinice legate de prestația lui Daum.


Burleanu mai vrea un mandat

Burleanu nu și-a dat demisia și se pregătește pentru un nou mandat la „Casa Fotbalului”, pentru că în 2018 vor avea loc alegeri. Paradoxal, are și șanse mari să câștige, în condițiile în care firava opoziție este măcinată de orgolii și interese obscure, iar lider a ajuns Pompiliu Popescu, fost medic al primei reprezentative.

Cea mai bună handbalistă n-are o echipă

Cristina Neagu (foto) a fost desemnată, în luna martie, cea mai bună handbalistă a lumii, în 2016. Așadar, naționala României a luat startul la Mondialul desfășurat în Germania, în această lună, având la bază „Perla Coroanei”.

Patru victorii consecutive

N-a fost suficient pentru ca elevele lui Ambros Martin să ajungă în fazele superioare ale competiției. Prima reprezentativă a început ireproșabil turneul și a obținut patru succese consecutive: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania și 27-24 cu Angola. A urmat eșecul împotriva Franței, 17- 26, venit într-un moment în care româncele își asiguraseră prima poziție.

Însă, prăbușirea a venit în optimile de finală. România a pierdut inexplicabil confruntarea cu Cehia, 27- 28, și a părăsit Mondialul. În luna martie, CSM București a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă de Vardar Skopje, scor 33-38.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/burleanu-lib.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/burleanu-lib-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSport
Sportul românesc a continuat să alunece pe tobogan și în 2017, urmând panta descendentă pe care s-a înscris în utlimii ani. Cap de afiș la capitolul regres rămâne fotbalul. Cel mai popular sport agonizează de mulți ani în România, iar ratarea calificării la Campionatul Mondial găzduit de Rusia, în...

Preluat de la EVZ