Doi oameni și-au pierdut viața, miercuri, în Spania, din cauza rafalelor de vânt provocate de furtuna „Bruno”, care a menţinut în stare de alertă mare parte a acestei ţări, potrivit serviciilor de urgenţă, citate de AFP, preluată de Agerpres.

Forța vântului adus de uragan l-a aruncat de la balcon pe un bărbat, în staţiunea balneară catalană Segur de Calafell. Acesta a murit la scurt timp după ce a căzut de la balconul locuinţei sale, a anunțat pe Twitter serviciul public de salvare din Catalonia (nord-est).

De la ]nceputul acestui uragan, serviciul a primit peste o mie de apeluri de urgenţă, în special de la locuitori din provinciile Barcelona şi Tarragona.

În largul insulei Mallorca, în Marea Mediterană, un bărbat în vârstă de 47 ani s-a înecat după ce a căzut în apă de la bordul unui velier într-o zonă aflată sub cod portocaliu de vreme nefavorabilă, a indicat serviciul de salvare din Insulele Baleare. Potrivit presei locale, bărbatul nu a reuşit să ajungă la ţărm din cauza vântului şi a valurilor mari.

Miercuri, unsprezece provincii spaniole din nordul şi estul ţării au fost plasate în stare de alertă, conform serviciilor de meteorologie..

S-au înregistrat rafale de vânt de până la 120 de kilometri la oră şi valuri de zece metri, menţionează sursa citată.

Vântul puternic a determinat prăbuşirea unor obiecte de mobilier stradal, dar şi a unor semne de circulaţie, decoraţiuni de Crăciun şi crengi.rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Doi oameni și-au pierdut viața, miercuri, în Spania, din cauza rafalelor de vânt provocate de furtuna „Bruno”, care a menţinut în stare de alertă mare parte a acestei ţări, potrivit serviciilor de urgenţă, citate de AFP, preluată de Agerpres. Forța vântului adus de uragan l-a aruncat de la balcon pe un bărbat,...

Preluat de la EVZ