Primarul din Tel Aviv a anunțat că această construcție gigantică a fost un efort al locuitorilor orașului, „evrei și arabi, săraci și bogați”.


Comunitatea s-a adunat pentru a onora memoria unui băiat de opt ani, construind un turn din blocuri Lego, care este, se pare, cel mai înalt din lume.

Locuitorii din Tel Aviv au folosit mai mult de 500.000 de piese Lego din plastic și au avut nevoie de două săptămâni pentru a construi structura care a depășit precedentul record mondial de 35,05 metri, existent de doi ani.


Turnul Omer, multicolor, numit după cel care a fost Omer Sayag, mare fan al jocurilor de construcție Lego, și care a murit de cancer în 2014, a fost completat la final cu ajutorul unei macarale, în Piața Rabinului din oraș.

Turnul avea 36 de metri înălțime când a fost pusă ultima piesă, miercuri, precizează Sky News.

Dar turnul, care trebuie susținut cu cabluri pentru a fi în siguranță, poate fi trecut în Cartea Recordurilor Guinness doar dacă juriul respectiv îl consideră satisfăcător.

Mii de oameni au participat la construirea turnului, conform unor oficiali locali care au sprijinit ideea pentru a deveni realitate, după ce au fost rugați de profesorii lui Omer de la școală.

Ron Huldai, primarul din Tel Aviv, a declarat că „a fost un efort al întregii comunități din oraș, 26 de centre comunitare, evrei și arabi, bogați și săraci, ortodocși și seculari”.

Piesele de Lego au fost plătite din bani publici cu donații particulare și din partea corporațiilor.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/lego-turn-tel-aviv.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/lego-turn-tel-aviv-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Primarul din Tel Aviv a anunțat că această construcție gigantică a fost un efort al locuitorilor orașului, „evrei și arabi, săraci și bogați”. Comunitatea s-a adunat pentru a onora memoria unui băiat de opt ani, construind un turn din blocuri Lego, care este, se pare, cel mai înalt din lume. Locuitorii...

Preluat de la EVZ