Parlamentul israelian a ratificat, astăzi, o lege care interzice poliției să ofere detalii cu privire la o anchetă, deputații din opoziție fiind de părere că legea reprezintă o încercare de a controla examinarea probelor de corupție împotriva premierului Benjamin Netanyahu, relatează site-ul Reuters.

Noua lege, care a fost aprobată cu 59 de voturi pozitive și 54 de voturi împotrivă, interzice poliției să informeze dacă au găsit suficient de multe probe într-o anchetă, înainte ca procurorii să ia o decizie finală.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu este suspectat în două cazuri, în primul fiind acuzat de ingerințe în industria media, celălalt referindu-se la cadourile primite de la oamenii de afaceri importanți. În pofida acuzațiilor, Netanyahu neagă că ar fi făcut ceva ilegal.

Deputații din opoziție au declarat că legea, depusă la Parlament de către partidul de dreapta Likud, condus de Netanyahu, a fost elaborată în scopul de a atenua îngrijorările și furia poporului israelian, declanșate de anchetarea premierului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/parlamentul-israelian-a-ratificat-o-lege-aspru-criticata-de-opozitia-premierului-netanyahu-ce-nu-va-mai-avea-voie-sa-faca-politia-45500.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/parlamentul-israelian-a-ratificat-o-lege-aspru-criticata-de-opozitia-premierului-netanyahu-ce-nu-va-mai-avea-voie-sa-faca-politia-45500-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv