Proiectul unei  clădiri noi pentru maternitatea Bega este unul mai vechi, însă, potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, acum acesta a intrat în linie dreaptă. Noua maternitate se va realiza din fonduri europene, în baza programului transfrontalier România-Ungaria, cu o valoare de 12 milioane de euro.


După ce noul obiectiv va fi finalizat, va fi relocată activitatea de la Maternitatea Bega.


„Am investit cât am putut în clădirea de la Maternitatea Bega, pentru a funcţiona în condiţii acceptabile pentru actul medical, dar trebuie să recunoaştem că vremurile actuale impun noi abordări, iar aşteptările şi pretenţiile cetăţenilor sunt cu totul altele.

De aceea, anul 2018 va fi unul în care proiectele din sănătate vor fi prioritare şi sperăm să semnăm în primăvară contractul de finanţare pentru o nouă maternitate, absolut necesară pentru judeţ şi chiar pentru regiune”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţia responsabilă de acest proiect, citat de Renașterea Bănățeană.

Noua maternitate va avea 13 departamente. Printer acestea va exista și o secție de fertilizare in vitro, care lipsește din spitalele de stat din vestul țării de foarte mulți ani.  


rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Proiectul unei  clădiri noi pentru maternitatea Bega este unul mai vechi, însă, potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, acum acesta a intrat în linie dreaptă. Noua maternitate se va realiza din fonduri europene, în baza programului transfrontalier România-Ungaria, cu o valoare de 12 milioane de euro. După ce noul...

Preluat de la EVZ