Fondatorul „Evenimentului zilei” s-a remarcat prin analizele sale la rece asupra evenimentelor majore de pe scena politică sau din justiție.


Ion Cristoiu ocupă locul 1 în topul EVZ, cu 17.73%, urmat de Rareş Bogdan – 13.84% şi Cristian Tudor Popescu – 13.17%. Pe locul 4 este Dan Andronic – 12.14%. În top 5 este și Mihai Gâdea – 10%.

Jurnalistul publică editoriale și în EVZ, într-un stil direct oricât de delicat ar fi subiectul abordat FOTO: AGERPRES


Un ziarist care și-a transformat stilul acid şi fără menajamente într-o marcă proprie. FOTO: LIBERTATEA

La sfârșitul lunii octombrie, Dan Andronic, actualul director al „Evenimentului zilei” și autorul dezvăluirilor care au zguduit sistemul politic și juridic român, i-a înmânat Diploma de Excelenţă lui Ion Cristoiu, în cadrul Galei Premiilor Media de Excelență de la Cluj.

„Acest premiu îmi dă sentimentul unui bunic căruia nepoții îi fac un cadou de Crăciun o mașină… Nu pot să nu remarc că nepoții sunt săraci. (…) Vreau să vă spun un lucru: ziaristul se naște şi moare ziarist, şi chiar şi atunci când renaște strigă: «Iată o știre!»”, spunea Ion Cristoiu, premiat pentru întreaga carieră.

Dictatura Binomului 

Jurnalistul a abordat în editorialele sale „dictatura” Binomului SRI-DNA. „Ordonanţa 13 a fost abrogată la fel de aiuritor cum a fost votată, într-un incredibil gest de recunoaştere a vinovăţiei. Numai că această Ordonanţă conţinea, pe lîngă prevederi cu dedicaţie, şi măsuri salutare, cerute de presa independentă în cadrul campaniei de restabilire a statului de drept călcat în picioare de Binomul SRI-DNA, bulanul miliţienesc al lui Klaus Iohannis”, scria Cristoiu pe 16 februarie.

„O victorie cât o înfrîngere”

Moțiunea de cenzură, din 21 iunie, prin care PSD și-a demis propriul premier, Sorin Grindeanu, a fost văzută de Ion Cristoiu ca o victorie a Grupării Dragnea. „E însă o victorie cît o înfrîngere uriașă. Mai întîi pentru Liviu Dragnea. PSD e un partid de mafioți. Un partid în care toți zic «Să trăiți!» Stăpînului vremelnic din fruntea partidului. În timp ce zic «Să trăiți!» toți aruncă în jur priviri hoțești să vadă dacă prin preajmă n-a apărut un nou Stăpîn”.

Despre actualul premier jurnalistul a spus că Sistemul „l-a activat pe agentul Mihai Tudose”. Cristoiu susține că unele conflicte Tudose-Dragnea sunt „piese de teatru”, pași pentru preluarea PSD de către Tudose și implicit a PSD-ului de către Sistem.

Despre președintele Klaus Iohannis, jurnalistul a scris, în urmă cu două zile, că SRI a derulat o amplă operațiune pentru a-l propulsa pe acesta la Cotroceni

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/rares-bogdan-agerpres.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/rares-bogdan-agerpres-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Fondatorul „Evenimentului zilei” s-a remarcat prin analizele sale la rece asupra evenimentelor majore de pe scena politică sau din justiție. Ion Cristoiu ocupă locul 1 în topul EVZ, cu 17.73%, urmat de Rareş Bogdan – 13.84% şi Cristian Tudor Popescu – 13.17%. Pe locul 4 este Dan Andronic –...

Preluat de la EVZ