Anchetatorii încearcă să refacă itinerariul bărbatului de 54 de ani, pe nume Zbigniew Reket, care susține că a plecat pe mare în luna mai într-o barcă improvizată, din Insulele Comore, în largul coastei Mozambicului, cu scopul de a ajunge în Africa de Sud.
Se pare că a călătorit înspre sud peste 2.000 de kilometri, prin canalul Mozambic, o rută de transport maritim unde ambarcațiunea sa, o barcă de salvare modificată pentru un astfel de drum, a făcut față cu greu unor curenți puternici.
În loc să ajungă în Africa de Sud, acesta a fost găsit duminică foarte departe de cursul dorit, lângă insula franceză Reunion, după ce a fost văzut de echipajul unui iaht.
Madagascar, a patra cea mai mare insulă din lume, se află între Reunion și Mozambic.
Marinarul a spus că a supraviețuit, împreună cu pisica lui, mâncând jumătate de pachet de supă chinezească pe zi, precum și ce a pescuit.
Instrumentele de la bordul bărcii în care se afla erau defecte, astfel încât marinarul nu avea niciun mijloc de comunicare, conform pazei de coastă franceze SNSM (Societatea Națională a Salvatorilor pe Mare).
Potrivit spuselor sale, odiseea acestuia a început în 2014, când a mers în India, plecând din Statele Unite, unde își are domiciliul, și a cumpărat barca în care a fost găsit cu intenția de a se întoarce în Polonia.
După ce a modificat-o personal, acesta a dus-o la apă, dar barca s-a defectat după ce marinarul a părăsit portul, din cauza unei probleme la catarg.
Ambarcațiunea cetățenului polonez a plutit în derivă în Oceanul Indian multă vreme, înainte de a ajunge în apropierea Insulelor Comore.(AFP)rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Anchetatorii încearcă să refacă itinerariul bărbatului de 54 de ani, pe nume Zbigniew Reket, care susține că a plecat pe mare în luna mai într-o barcă improvizată, din Insulele Comore, în largul coastei Mozambicului, cu scopul de a ajunge în Africa de Sud. Se pare că a călătorit înspre sud...

Preluat de la EVZ