Agenţii FBI au făcut o razie la un depozit din Detroit, SUA al lui Arthur Rathburn, un fost „broker de cadavre”, şi au descoperit recipiente conţinând ţesut cerebral în care erau păstrate trupurile feţilor, aflate  în diferite stadii de dezvoltare.


Nu este clar cum a reuşit bărbatul să intre în posesia fetuşilor sau pentru ce urma să îi folosească, notează The Sun.

În faţa acuzaţiilor de fraudă, Rathburn a pledat nevinovat şi urmează să fie judecat în luna ianuarie a anului 2018.Conform Reuters, un astfel de „broker” este o persoană sau companie care cumpără trupuri neînsufleţite care au fost donate spre utilizare şiinţifică. Afacerea se bazează pe vânzarea ulterioară către cercetători sau alţi cumpărători. 

Publicaţia Reuters a obţinut fotografiile realizate de FBI la razia depozitului, care au ajuns în Comitetul Judiciar din Camera Reprezentanţilor. Un ales din Partidul Republican, Bob Goodlatte, a declarat că „acţiunile arătate în aceste poze reprezintă o insultă la adresa demnităţii umane”, conform The Sun 

În Statele Unite, transplantul de organe este foarte bine reglementat, iar vânzarea organelor este strict interzisă. Totuşi, acest lucru nu este valabil şi pentru vânzarea de părţi ale corpului în scopuri care nu includ transpantul. Cele două acţiuni sunt astfel complet diferite. Companiile profită de pe urma persoanelor sărace care nu au bani să asigure înmormântarea celor dragi, oferindu-le posibilitatea de incinerare gratuită în schimbul donării anumitor părţi ale corpului cu scopul de a ajuta „avansarea studiilor medicale”.

În urma acestei descoperiri macabre, mai mulţi reprezentanţi aleşi îşi pun probleme cu privire la starea de fapt din această industrie. 

Angela McArthur, directorul programului de donare a corpurilor de la Şcoala Medicală a Universităţii din Minnesota a declarat pentru Reuters că „avem de a face cu probleme similare cu jefuirea de morminte de acum câteva secole”. Declaraţia acesteia are în vedere încălcarea demnităţii celor decedaţi.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Agenţii FBI au făcut o razie la un depozit din Detroit, SUA al lui Arthur Rathburn, un fost „broker de cadavre”, şi au descoperit recipiente conţinând ţesut cerebral în care erau păstrate trupurile feţilor, aflate  în diferite stadii de dezvoltare. Nu este clar cum a reuşit bărbatul să intre în posesia...

Preluat de la EVZ