Armata şi poliţia din Israel au arestat în timpul nopţii pe Ahed Tamini, de 16 ani, o palestiniană care  potrivit imaginilor dintr-un video devenit viral pe reţele – a provocat şi lovit un soldat de mai multe ori, fără ca acesta să reacţioneze – în timpul dezordinilor petrecute vinerea trecută la Nabi Salih, în Cisiordania.


Imaginile arată pe fată lovind repetat cu picioarele, palmele şi cum împinge un soldat ”cu intenţia – au subliniat media israeliene – să-l facă să reacţioneze”, în timp ce o prietenă de-a sa filma totul.


Ahed Tamini nu e nouă în acest rol: cu câţiva ani în urmă – spun jurnalele – a fost filmată în timp ce lovea un alt soldat în timpul protestelor din fiecare vineri la Nabi Salih. Tatăl fetei, Bassem Tamini i-a apărat comportamentul dezvăluind pe Facebook arestarea din noaptea trecută şi acuzând soldaţii de violenţă împotriva familiei sale şi de a le fi confiscat computerul şi celularele. Imediat printre activiştii pro palestinieni s-a dezlănţuit o campanie pe Twitter pentru a protesta împotriva arestării.

Zilele trecute, potrivit Corriere della sera,  devenise virală imaginea unui alt tânăr, Fawzi al Junaidi şi el tot de 16 ani, arestat la Ramallah. Asociaţiile care se ocupă de tutela drepturilor minorilor indică faptul că din octombrie 2015 au existat foarte multe arestări de minori. Potrivit comitetului palestinian au existat cel puţin 1.000 de arestări de persoane cu vîrste cuprinse între 11 şi 18 ani.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Armata şi poliţia din Israel au arestat în timpul nopţii pe Ahed Tamini, de 16 ani, o palestiniană care  potrivit imaginilor dintr-un video devenit viral pe reţele - a provocat şi lovit un soldat de mai multe ori, fără ca acesta să reacţioneze - în timpul dezordinilor petrecute vinerea...

Preluat de la EVZ