Ministerul de Interne afgan a precizat pentru BBC că explozia inițială, cea mai puternică, a fost urmată de alte două explozii în aceeași zonă.


Nimeni nu a revendicat atacul, deocamdată, scrie BBC.

În ultimele luni, organizația teroristă Statul Islamic a organizat atacuri asupra unor ținte șiite din toată țara.

Talibanii au dat publicității o declarație în care spun că nu sunt implicați.

Imagini de pe social media arată mai multe cadavre într-o curte, în urma exploziei.


Purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi, a declarat pentru Agenția France Presse: „Ținta atacului a fost centrul cutlural Tabayan. O ceremonie se desfășura acolo, pentru a marca a 38-a comemorare a invaziei sovietice din Afganistan, când s-a produs explozia”.  

Mai mulți studenți participau la discuții cu membri ai presei.

Zeci de cadavre au fost transportate din clădire, iar alte zeci au fost duse la spitale.

În octombrie, cel puțin 39 de oameni au fost omorâți într-un atac la o moschee ce aparținea minoritții șiite din Afganistan.

Kabulul a devenit unul dintre cele mai periculoase orașe pentru civili, din Afganistanul distrus de război, în ultimele luni. Talibanii au crescut numărul atentatelor, iar ISIS și-a extins prezența în țară.

Atacul de azi vine la câteva zile după ce un alt sinucigaș a ucis șase civili într-un atentat cu bombă lângă reședința serviciului secret afgan, în Kabul – acel atac a fost revednicat de Statul Islamic.

Gruparea jihadistă din Orientul Mijlociu a câștigat teren în Afganistan după ce a apărut în regiune în 2015 și a pus la cale atacuri asupra unor ținte din Kabul, în special asupra instalațiilor de securitate și a minorității șiite, scrie și The Telegraph.

Securitatea în oraș a fost întărită după atacul letal din 31 mai, când un camion mare a intrat în cartierul diplomatic și a sărit în aer, cuigând 150 de persoane și rănind alte 400, majoritatea civili.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministerul de Interne afgan a precizat pentru BBC că explozia inițială, cea mai puternică, a fost urmată de alte două explozii în aceeași zonă. Nimeni nu a revendicat atacul, deocamdată, scrie BBC. În ultimele luni, organizația teroristă Statul Islamic a organizat atacuri asupra unor ținte șiite din toată țara. Talibanii au...

Preluat de la EVZ