Ideea este agreată şi de parlamentari ai puterii şi de cei din opoziţie, care spun că avem prea puţine libere faţă de alţi europeni. Potrivit codului muncii avem 14 zile libere pe an, informează Digi 24.


Astfel, 42 de senatori şi deputaţi au căzut de acord că, în Vinerea Mare nu trebuie să mergem la serviciu, fiind vorba de una dintre cele mai importante sărbători creştine şi, din acest motiv trebuie celebrată cum se cuvine. În plus, această zi este liberă în mai multe ţări europene printre care Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania sau Portugalia.


Szabo Odon, deputat UDMR, iniţiatorul legii: În 16 ţări Vinerea Mare este zi liberă, chiar mai mult, în cadrul Uniunii Europene, Consiliul Euniunii Europene în cadrul instituţiilor proprii a declarat de fiecare dată Vinerea Mare, ca şi zi liberă, deci toate instituţiile Uniunii Europene în Vinerea Mare nu lucrează, precizează sursa citată.

„În 16 ţări Vinerea Mare este zi liberă, chiar mai mult, în cadrul Uniunii Europene, Consiliul Euniunii Europene în cadrul instituţiilor proprii a declarat de fiecare dată Vinerea Mare, ca şi zi liberă, deci toate instituţiile Uniunii Europene în Vinerea Mare nu lucrează”, a declarat Szabo Odon, deputat UDMR, iniţiatorul legii.


rootstireaActualitate/EsentialSocial
Ideea este agreată şi de parlamentari ai puterii şi de cei din opoziţie, care spun că avem prea puţine libere faţă de alţi europeni. Potrivit codului muncii avem 14 zile libere pe an, informează Digi 24. Astfel, 42 de senatori şi deputaţi au căzut de acord că, în Vinerea Mare...

Preluat de la EVZ