Șeful Statului Major al Armatei ruse, Valeri Gherasimov, a acuzat, miercuri, Statele Unite de antrenarea unor foști militanți ai organizației teroriste Stat Islamic, în scopul de a destabiliza situația din Siria, relatează site-ul agenției de știri Reuters.

Acuzațiile generalului Valeri Gherasimov, făcute prin intermediul unui ziar rus, au în centru o bază militară a Statelor Unite, aflată în punctul de frontieră Tanf, între Siria și Irak.

Rusia susține că baza americană acționează în mod ilegal, iar zona din jurul ei permite militanților să opereze fără obstacole.

Stat Islamic a pierdut anul acesta majoritatea teritoriilor pe care la deținea în Siria și Irak, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că principala etapă a luptei cu Stat Islamic din Siria s-a încheiat.

Statele Unite susțin că baza de la Tanf este o una temporară, folosită pentru formarea forțelor aliate care să participe în lupta împotriva organizaței teroriste Stat Islamic. SUA au respins afirmațiile similare din trecut, spunând că Washingtonul se declară hotărât să combată terorismul din Siria.

Cu toate acestea, Gherasimov a declarat într-un interviu, miercuri, că SUA folosesc baza de la Tanf pentru a antrena foști militanți Stat Islamic, cunoscuți acum drept Noua Armată Siriană. Oficialul militar din Rusia susține că sateliții și dronele ruse au observat brigăzi de militanți în zonă.

“În realitate, sunt antrenați acolo”, susține Gherasimov, declarând că un număr mare de foști membri Stat Islamic sunt, de asemenea, antrenați și în baza americană de la Shadidi.

“Practic fac parte din Stat Islamic. Dar după ce își termină treabă își schimbă numele și locația. Misiunea lor este să destabilizeze situația”, a mai adăugat oficialul rus.

Rusia a retras o mare parte din trupele deținute în Siria, însă Gherasimov susține că Moscova păstrează o bază aeriană și o navă pentru a face față eventualelor situații de criză.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/seful-statului-major-al-armatei-ruse-sua-folosesc-o-baza-militara-din-siria-pentru-a-antrena-fosti-militanti-stat-islamic-45484.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/seful-statului-major-al-armatei-ruse-sua-folosesc-o-baza-militara-din-siria-pentru-a-antrena-fosti-militanti-stat-islamic-45484-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv