În acest fel, serie de angajați de la sport, care comentau pentru posturi ca DigiSport, Look TV sau Eurosport nu au primit aprobarea pentru a colabora cu aceste stații.


Câteva colaborări ale angajaților TVR (printre care și directorul TVR Iași) cu postul public de radio, se vor realiza, în anumite condiții.

Colaborările se vor realiza în afara orelor de program, nu va afecta îndeplinirea obligaţiilor de serviciu, nu va prejudicia în niciun fel SRTV, nu va afecta imaginea instituţiei;

Nu implică exprimarea de opinii politice, se va realiza în limitele decenţei, imparţialităţii şi obiectivităţii şi în conformitate cu Statutul Ziaristului din SRTv.

Au obligația să menționeze în programe că sunt jurnaliști TVR.

Lista completă cu deciziile luate de Comitetul Director în legătură cu colaborările externe (pentru fiecare angajat, o decizie separată), potrivit Pagina de media:

Liana Stanciu. Nu se aprobă colaborarea doamnei Liana Mariana Georgescu (Stanciu), jurnalist TV, cu trustul AG Radio Holding din România, respectiv Magic FM, pentru realizarea emisiunii matinale Magic Start.


Marian Olăianos. Nu se aprobă colaborarea domnului Marian Olaianos, jurnalist în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul Look TV, în calitate de comentator sportiv al meciurilor din Liga 1 de Fotbal, sezonul 2017-2018.

Radu Tudor. Nu se aprobă colaborarea domnului Radu Tudor, jurnalist–S în cadrul Departamentului Ştiri, cu Radio Pro FM/DigiFM -divizia ştiri, în calitate de editor.

Chican Marin Daniel. Nu se aprobă colaborarea domnului Chican Marin Daniel, producător ştiri sportive RTV la Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Eurosport şi cu ziarul on-line de sport “ProSport”, în calitate de comentator de tenis.

Vlad Lucian Arhire. Nu se aprobă colaborarea domnului Vlad Lucian Arhire, jurnalist S (redactor) în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de radio Digi FM, ca prezentator al Jurnalelor de Ştiri.

Narcis Șelaru. Nu se aprobă colaborarea domnului Narcis Selaru, jurnalist în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator pentru meciuri de volei, polo şi box.

Monica Bucur. Nu se aprobă colaborarea doamnei Monica Bucur cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competiţiilor de atletism, gimnastică, echitaţie, patinaj artistic, schi alpin. 

Adrian Tudor. Nu se aprobă colaborarea domnului Adrian Tudor, jurnalist TV (S) în cadrul Direcţiei Ştiri, cu postul de radio Europa FM.

Ilea Cristian Alin. Nu se aprobă solicitarea domnului Ilea Cristian Alin, director imagine la TVR Timişoara, de a continua activitatea în cadrul Asociaţiei Wild Watch, în funcţia de preşedinte.

Emil Hossu Longin. Nu se aprobă colaborarea domnului Emil Hossu Longin, jurnalist senior în cadrul Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competiţiilor de baschet şi fotbal.

Cristian Mîndru. Nu se aprobă colaborarea domnului Cristian Mindru, jurnalist-S în cadrul Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competiţiilor de tenis din circuitul WTA şi ATP.

Lucian Lucescu. Nu se aprobă colaborarea domnului Lucian Lucescu, jurnalist TV în cadrul Studioului TVR Iaşi, cu CSM Politehnica Iaşi, în funcţia de ofiţer de presă.

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
În acest fel, serie de angajați de la sport, care comentau pentru posturi ca DigiSport, Look TV sau Eurosport nu au primit aprobarea pentru a colabora cu aceste stații. Câteva colaborări ale angajaților TVR (printre care și directorul TVR Iași) cu postul public de radio, se vor realiza, în anumite...

Preluat de la EVZ