Deputatul Szabo Odon a inițiat un proiect legislativ prin care propune ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală și nelucrătoare, motivând că în 16 țări dintre cele 28 membre ale Uniunii Europene este stabilit acest lucru.

„Inițiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 țări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puține față de alte țări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. Și în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă pentru completarea art. 139 din Legea 53/2003 – Codul muncii a fost depusă la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, și este susținută de parlamentari din întreg spectrul politic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/romanii-ar-putea-avea-inca-o-zi-libera-45493.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/romanii-ar-putea-avea-inca-o-zi-libera-45493-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv