„Vă explic în câteva rânduri de ce iniţiativa unor parlamentari este pură ticăloşie şi de ce aceştia ar trebui să-şi piardă automat calitatea de membri de partid. Dacă PSD nu ia măsuri urgente faţă de iniţiatori, atunci va confirma suspiciunea că singura raţiune de a exista a acestui partid în ultimele luni este de a proteja un grup restrâns de indivizi extrem de bogaţi şi de corupţi. Prin această iniţiativă, deputatul Rădulescu ar fi trebuit să-şi încheie automat cariera politică într-un partid democratic, european, angajat total în eradicarea corupţiei, mai ales într-o ţară atât de săracă precum România”, a scris Cătălin Ivan pe Facebook.


Europarlamentarul a mai precizat că, în vara acestui an, Comisia Europeană a adoptat Directiva 1371 pentru „combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal”, care prevede pedepse de minimum 4 ani de închisoare dacă prejudiciul e mai mare de 100.000 de euro.

„Pragul sub care un stat membru UE poate renunţa la acţiunea penală împotriva unei persoane fizice care a deturnat fonduri UE este unul mic, de doar 10.000 de euro. Directiva stabileşte standarde înalte în combaterea furtului din banii plătiţi de contribuabilii europeni: “Corupţia constituie o ameninţare deosebit de gravă pentru interesele financiare ale Uniunii””, a adăugat Cătălin Ivan.


Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a înregistrat la Parlament, cu numai o săptămână înaintea Crăciunului, o inițiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. Printre noile prevederi propuse este una potrivit căreia abuzul în serviciu cu paguba sub 200.000 de euro nu mai este infracțiune, motivând că sancțiunea penală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube „substanțiale”.

Deputatul „Mitralieră”, din nou în prim plan. O propunere la ABUZUL în SERVICIU poate fi lovitura carierei sale

Proiectul de lege semnat de 39 de deputați și senatori PSD mai prevede reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi modifică regimul închisorii în așa fel încât pedepsele de până la 3 ani să fie executate la domiciliu.  


rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Vă explic în câteva rânduri de ce iniţiativa unor parlamentari este pură ticăloşie şi de ce aceştia ar trebui să-şi piardă automat calitatea de membri de partid. Dacă PSD nu ia măsuri urgente faţă de iniţiatori, atunci va confirma suspiciunea că singura raţiune de a exista a acestui partid...

Preluat de la EVZ