Federaţia Rusă urmează să construiască o super-armă, proiectul fiind întreprins tocmai ca un răspund la dezvoltarea SUA din punct de vedere militar.


În Rusia va fi construită o dronă cu reacție, care va intra în dotarea Ministerului Apărării, a comunicat agenției RIA Novosti o sursă din industria militară, conform sputnik.md. Aparatul de zbor poate să dezvolte o viteză de 950 kilometri pe oră.


Masa aparatului de zbor, în dependență de misiune, ar putea ajunge la 4-5 tone. “În cadrul proiectului se preconizează crearea unei drone cu o masă de 4-5 tone, care va atinge o viteză de 750-950 kilometri pe oră. Acesta va fi dotat cu un motor cu turboreacție, care va depăși de două ori viteza de zbor a dronelor cu elice”, a declarat sursa citată.

În prezent, biroul de construcții Simonov finalizează elaborarea unei drone multifuncționale “Altair”, capabilă să realizeze zboruri fără întreruperi timp de 48 de ore.


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Federaţia Rusă urmează să construiască o super-armă, proiectul fiind întreprins tocmai ca un răspund la dezvoltarea SUA din punct de vedere militar. În Rusia va fi construită o dronă cu reacție, care va intra în dotarea Ministerului Apărării, a comunicat agenției RIA Novosti o sursă din industria militară, conform sputnik.md. Aparatul...

Preluat de la EVZ