În anii precedenţi, numărul persoanelor prezente a fost de circa două milioane, care au asistat la focuri de artificii îmbrăcate în alb, aşa cum cere tradiţia.


“Vrem să furnizăm lumii cea mai bună imagine posibilă (…) Credem că efectiv vor veni trei milioane de persoane”, a declarat Marcelo Alves, preşedinte al agenţiei municipale de turism Riotur, în cadrul unei conferinţe de presă.

Tot miercuri primăria a anunţat că 1.032 de poliţişti municipali vor fi mobilizaţi pe plaja Copacabana.

Guvernul statului Rio a anunţat la începutul săptămânii că concediile a 2.000 de poliţişti militari au fost anulate pentru a întări dispozitivul de securitate pentru sărbătorile de sfârşit de an.


La un şi jumătate după Jocurile Olimpice, Rio de Janeiro este afectat de o escaladare a violenţelor. O situaţie de insecuritate complicată de grava criză financiară cu care se confruntă statul Rio, aproape de faliment şi care nu are capacitatea de a-şi plăti la timp funcţionarii, printre care şi poliţiştii.

În pofida acestor probleme, Riotur se aşteaptă ca oraşul să primească 2,7 milioane de turişti din toate regiunile Braziliei şi din lumea întreagă de Revelion, ceea ce va permite injectarea a 2 miliarde de reali (circa 500 de milioane de euro) în economie.

Asociaţia hotelieră din Rio (ABIH-RJ) a revizuit în creştere estimările privind numărul de clienţi în perioada 30 decembrie – 1 ianuarie: 87% dintre camere erau rezervate miercuri, faţă de 72% anul trecut.

În cartierul Copacabana, gradul de ocupare este estimat la 91% în această perioadă.

În afară de focuri de artificii, care vor dura 17 minute şi la care vor fi folosite 25 de tone de explozibili, noul an carioca va fi sărbătorit cu muzică.

Nouă scene vor fi amenajate în întreg oraşul, cea mai mare pe Copacabana, cap de afiş fiind celebra cântăreaţă funk Anitta, veritabil fenomen social în Brazilia

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
În anii precedenţi, numărul persoanelor prezente a fost de circa două milioane, care au asistat la focuri de artificii îmbrăcate în alb, aşa cum cere tradiţia. 'Vrem să furnizăm lumii cea mai bună imagine posibilă (...) Credem că efectiv vor veni trei milioane de persoane', a declarat Marcelo Alves, preşedinte...

Preluat de la EVZ