Dramă înfiorătoare în familia unui celebru profesor universitar din Iași. În prima zi de Crăciun, Anda Elena și Bogdan Maleon șiau pus capăt zilelor, în mansarda casei lor. Oficiali din rândul anchetatorilor au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că femeia de 38 de ani a fost prima care a apelat la acest gest necugetat. „În urma autopsiei efectuate în această dimineață (marți, n.r.) a reieșit că femeia s-a spânzurat cu o curea de damă. Cercetările efectuate la fața locului indică faptul că a agățat cureaua de o grindă, de la mansarda casei”, ne-a declarat Carmina Pascal, primprocuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. Anchetatorul a adăugat că soțul Elenei, Bogdan Maleon, de 42 de ani, director al Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, s-a spânzurat, la rândul său, cu o curea bărbătească, în aceeași mansardă în care și-a pus capăt zilelor soția sa. „Din analizele efectuate reiese că este vorba de două acte suicidare, la un interval de circa douătrei ore”, a adăugat Carmina Pascal. Practic, susțin anchetatorii, Bogdan Maleon a găsit-o pe soția sa spânzurată, a dat-o jos din ștreang și, apoi, și-a pus, și el, capăt zilelor. Dubla sinucidere a avut loc luni dimineața. „Ultima a avut loc la circa 8-10 ore înainte de a fi descoperite cele două cadavre. Din concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane. Lipsesc semne de violență sau de autoapărare pe corpul celor două trupuri neînsuflețite”, a precizat prim-procurul ieșean. Carmina Pascal a mai adăugat că cercetările sunt în curs pentru a se stabili, cu exactitate, cauzele care au condus la această dramă.


Descoperiți de cumătrul care îi aștepta la masă


ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Cele două cadavre au fost descoperite de cumătrul celor doi soți, îngrijorat că aceștia nu au ajuns la masa de Crăciun. „Trebuiau să plece într-o vizită şi nu au mai ajuns şi a venit să vadă ce fac. L-a găsit pe el spânzurat. Atât ştim. În rest nu ştim absolut nimic. Era o familie atât de frumoasă. Nu ştiu… E o surpriză mare pentru noi”, a declarat un apropiat al celor doi. Bogdan Maleon era profesor universitar doctor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar din 2015 a fost numit director interimar al Bibliotecii Central Universitare. Anterior, Bogdan Maleon a fost director al Muzeului Universităţii Al. I. Cuza, deschis în 2010. Cei doi soţi au absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în promoţii diferite. Nu aveau copii.

Un om manierat


rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Dramă înfiorătoare în familia unui celebru profesor universitar din Iași. În prima zi de Crăciun, Anda Elena și Bogdan Maleon șiau pus capăt zilelor, în mansarda casei lor. Oficiali din rândul anchetatorilor au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că femeia de 38 de ani a fost prima care a apelat...

Preluat de la EVZ