Statele Unite au impus sancțiuni la adresa a doi oficiali nord-coreeni implicați în dezvoltarea programului balistic al regimului de la Phenian, a anunțat Trezoreria americană, potrivit site-ului agenției de știri Dpa.

Autoritățile americane au indicat că sancțiunile îi vizează pe Kim Jong Sik și Ri Pyong Chol. Cei doi se află deja pe lista de sancțiuni ONU care a fost aprobată vineri de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

“Trezoreria vizează liderii programelor balistice nord-coreene, ca parte a campaniei noastre de presiune maximală pentru izolarea Coreei de Nord și obținerea unei denuclearizări complete a Peninsulei Coreene”, a afirmat Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, potrivit unui comunicat.

Potrivit autorităților SUA, Kim Jong Sik este o figură-cheie în eforturile nord-coreene de a trece de la combustibil lichid la cel solid pentru rachete, în timp ce Ri Pyong Choliar este un oficial de maximă importanță, implicat în dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jjh-1-45469.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/12/jjh-1-45469-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv