Potrivit unor surse din minister, Tudorel Toader și-a desemnat un înlocuitor pentru ultimele trei zile lucrătoare din acest an. În cele 10 luni de mandat, ministrul Justiției a făcut marile anunțuri de la sediul Ministerului, dar un eventual anunț cu privire la șefa DNA nu este exclus nici în aceste condiții, potrivit informațiilor stiripesurse.ro.


Cine ia, totuși, decizia finală?

Decizia nu poate fi decât una în limitele competenţelor legale. Competenţe legale care sunt partajate de data aceasta. Ministrul Justiţiei poate să facă acea evaluare, să ajungă la o concluzie sau alta şi să propună mai departe revocarea sau menţinerea. Prin urmare, nu ministrul Justiţiei decide posibila revocare, competenţele sunt partajate între ministrul Justiţiei şi preşedintele republicii. Vă asigur că eu îmi voi îndeplini competenţele mele“, a spus Tudorel Toader la Antena 3. Întrebat când va lua decizia în legătură cu şefa DNA, Toader a replicat: “Eu vă pot spune într-un termen scurt sau foarte scurt”.

Întrebat dacă a luat decizia în “forul lui interior”, ministrul a confirmat. „Da. În procesul decizional sunt două momente, cel intern şi extern. Se spune că factorul intern, dacă nu este exteriorizat, nu produce efecte juridice. În momentul în care voi decide să trec la momentul al doilea, atunci voi ţine o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei”, a spus Toader.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 i-a cerut ministrului justiției să ia „măsurile pe care le consideră necesare” împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, acuzată că și-a încălcat jurământul și a ignorat decizia Curții Constituționale care o obliga să se prezinte la audieri în Parlament.

La sfârșitul lunii octombrie, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, cu observaţii, raportul Inspecţiei Judiciare privind controlul făcut la Direcţia Naţională Anticorupţie, concluzionând că activitatea conducerii DNA este eficientă. De asemenea, s-a stabilit ca în termen de şase luni să fie făcut un alt control la DNA pentru rezolvarea problemelor găsite la Secţia a II-a.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Potrivit unor surse din minister, Tudorel Toader și-a desemnat un înlocuitor pentru ultimele trei zile lucrătoare din acest an. În cele 10 luni de mandat, ministrul Justiției a făcut marile anunțuri de la sediul Ministerului, dar un eventual anunț cu privire la șefa DNA nu este exclus nici în...

Preluat de la EVZ